V hrnci rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme smažit dozlatova. Poté přidáme 2-3 lžíce hladké mouky (podle množství oleje a cibulky) a mícháme. Vytvoří se hmota, kterou zalejeme vodou (do 2/3 hrnce) a důkladně ji rozmícháme. Jakmile směs přivedeme do varu, přidáme rajský protlak, kečup, mléko a dochutíme podravkou, cukrem, skořicí. Nakonec přidáme lžíci másla.
2
Poté si připravíme směs na nočky. V hrníčku rozmícháme vejce se solí a moukou. Mouku dáme dostatečně tak, aby směs nebyla tekutá. A poté jednoduše směs přes struhadlo vmícháme do hotové polévky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
vercaa
|29. 4. 2014 18:54
Polevka vyborna,akorat jsem pridala 3bobkove listy a zhruba 7 kulicek noveho koreni. na konci jeste trosku osolila,pridala jeste trosku cukru a vymackala pulku citronu.
Veronika Drápalová
|7. 9. 2010 14:11
Tato polévka je opravdu vynikající, moc chutnala celé rodině.Já osobně se skořicí nešetřím... Vřele doporučuji :-)
Anonym
|22. 12. 2007 00:14
jak todle může někdo jíst?
Lucie DjPepe2
|16. 11. 2007 12:57
recept jsemj vyzkousela je vynikajici :o) super !!
Anonym
|29. 8. 2006 15:21
Kdo má rád hustější polévky, může ke konci vaření polévku dohustit zatřepkou.