• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s krupicovými haluškami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s krupicovými haluškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • 3
      ks hřebíček
  • Halušky
    • 100
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 min. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5-2 cm. Povaříme asi 8-10 minut.
2
Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, aby jsme dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut, počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutěk a z bílku vyšleháme sníh.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 29. 1. 2016 13:51

    Neurazí-nenadchne, opakovat nebudu.

  • Dagmar Bartolotti | 11. 4. 2014 11:48

    Velmi dobrá polévka.

  • J.Tereza | 29. 1. 2012 20:48

    U nás paradajková polievka robí na sladko a bez tebou uvedených korenín ;-) A halušky sa nehovorí len zemiakovým haluškám , ale aj nokerliam a týmto krupicovým haluškám, aj tvarohovým haluškám... :-D

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:49

    ...do rajské polévky používám nové koření, bobkový list a celý pepř, haluškám se u nás říká noky a chutná nám obojí ;-) ...

  • mishanecka | 26. 1. 2012 12:21

    Těstíčko musím udělat příště míň husté, po odstátí ztuhlo hodně a halušky jsem musela vařit delší čas. Jinak je polévka výborná. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Krupice Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

57
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
56
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
38
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s…
24
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
17
Bavorské vdolky z domácí pekárny
Bavorské vdolky z domácí…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact