• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s krupicovými haluškami

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s krupicovými haluškami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Polévka
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • cukr
    • 3
      ks hřebíček
  • Halušky
    • 100
      g krupice
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžíce rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Na oleji do světla opražíme mouku, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme hřebíčky a přivedeme k varu. Do vroucí polévky vmícháme rajčatový protlak a necháme vařit 10 min. Přidáme cukr tak, aby polévka nebyla přeslazená, ale sladká. Potom lžící do polévky vhazujeme halušky, ne velké, asi 1,5-2 cm. Povaříme asi 8-10 minut.
2
Halušky: krupici smícháme s olejem, vejcem, solí a takovým množstvím vody, aby jsme dostali těstíčko, které se dobře lžící odděluje. Necháme odstát asi 15 minut, počítejte s tím, že krupice nabobtná a těsto bude hustější. Pokud chceme halušky jemnější, přidáme jen žloutěk a z bílku vyšleháme sníh.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zeleninová polévka s krupicovými haluškami

Zeleninová polévka s krupicovými…

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nela | 29. 1. 2016 13:51

    Neurazí-nenadchne, opakovat nebudu.

  • Dagmar Bartolotti | 11. 4. 2014 11:48

    Velmi dobrá polévka.

  • J.Tereza | 29. 1. 2012 20:48

    U nás paradajková polievka robí na sladko a bez tebou uvedených korenín ;-) A halušky sa nehovorí len zemiakovým haluškám , ale aj nokerliam a týmto krupicovým haluškám, aj tvarohovým haluškám... :-D

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:49

    ...do rajské polévky používám nové koření, bobkový list a celý pepř, haluškám se u nás říká noky a chutná nám obojí ;-) ...

  • mishanecka | 26. 1. 2012 12:21

    Těstíčko musím udělat příště míň husté, po odstátí ztuhlo hodně a halušky jsem musela vařit delší čas. Jinak je polévka výborná. :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hřebíček Krupice Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Klasický houskový knedlík

Klasický houskový knedlík

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

64
Houbový guláš
Houbový guláš
46
Pórkový mls
Pórkový mls
44
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
28
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s fazolovými lusky
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s masem
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s krupicovými haluškami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact