Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a promícháme. Po chvilce podlejeme zeleninu vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Pak koření vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou se škrobem, podle chuti osladíme a osolíme a vaříme asi 5 minut. Každé vejce zvlášť rozšleháme se 2-3 lžícemi mouky, nakrájenou bazalkou a petrželkou a solí. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky.
Tak poprve v zivote dostala jsem do mych deti (9 a 12 let) rajcata, a ani o tom nevedely :
). Omacku na spagety z knyervy nepocitam. Takze super. Diky!
Pavla Kramářová
|6. 1. 2010 12:45
Mooc dobrá!! Dnes jsem uvařila na obídek a pochutnala jsem si!
Alexandra Daňková
|11. 12. 2007 17:30
Polívka je fakt super!!!! Zrovna si na ní pochutnávám. Je úplně jiná než ostatní rajské polívky
Hanka Jandová
|5. 12. 2006 23:15
moje maminka, které jsem řekla, že jí dám rajskou, řekla, že jí nemá ráda už z dob, kdy pracovla v nemocnici... Přemluvila jsem ji a ještě si přidala! Fakt super. zase brzy uvařím!!
Petra M.
|15. 10. 2006 10:53
Dělala jsem ji včera a nezbyla ani kapka:o)
Veronika
|12. 9. 2006 12:10
Jsem zvyklá dělat rajskou z konzervy, ale letos se nám tak urodilo, že děláme z rajčat málem i čaj. Dnes jsem se dostala k tomuto receptu - takhle vynikající rajskou jsem ještě nejedla :o) Samozřejmě, jak je u mě zvykem, neměla jsem všechny uvedené ingredience, ale s majoránkovými nočky a zjemněné mlékem namísto smetany je to také výborné.