• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s bylinkovými nočky
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka s bylinkovými nočky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka s bylinkovými nočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks rajčata velká
    • 2
      ks vejce
    • 5
      dl voda
    • 2
      dl smetana
    • 6
      lžíce polohrubá mouka 4-6
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce bazalka
    • 2
      lžička škrob
    • 1
      lžička cukr
    • bobkový list
    • nové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Přidáme hrubě nastrouhanou mrkev. Po lehkém opečení přidáme nakrájená rajčata, bobkový list, nové koření a promícháme. Po chvilce podlejeme zeleninu vodou, přiklopíme a dusíme doměkka. Pak koření vyjmeme a polévku rozmixujeme. Přidáme smetanu rozmíchanou se škrobem, podle chuti osladíme a osolíme a vaříme asi 5 minut. Každé vejce zvlášť rozšleháme se 2-3 lžícemi mouky, nakrájenou bazalkou a petrželkou a solí. Lžičkou tvoříme malé nočky, které zavaříme do vroucí polévky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s bylinkovými knedlíčky

Pórková polévka s bylinkovými…

Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jolunia | 1. 10. 2012 19:43

    Tak poprve v zivote dostala jsem do mych deti (9 a 12 let) rajcata, a ani o tom nevedely : ). Omacku na spagety z knyervy nepocitam. Takze super. Diky!

  • Pavla Kramářová | 6. 1. 2010 12:45

    Mooc dobrá!! Dnes jsem uvařila na obídek a pochutnala jsem si!

  • Alexandra Daňková | 11. 12. 2007 17:30

    Polívka je fakt super!!!! Zrovna si na ní pochutnávám. Je úplně jiná než ostatní rajské polívky

  • Hanka Jandová | 5. 12. 2006 23:15

    moje maminka, které jsem řekla, že jí dám rajskou, řekla, že jí nemá ráda už z dob, kdy pracovla v nemocnici... Přemluvila jsem ji a ještě si přidala! Fakt super. zase brzy uvařím!!

  • Petra M. | 15. 10. 2006 10:53

    Dělala jsem ji včera a nezbyla ani kapka:o)

  • Veronika | 12. 9. 2006 12:10

    Jsem zvyklá dělat rajskou z konzervy, ale letos se nám tak urodilo, že děláme z rajčat málem i čaj. Dnes jsem se dostala k tomuto receptu - takhle vynikající rajskou jsem ještě nejedla :o) Samozřejmě, jak je u mě zvykem, neměla jsem všechny uvedené ingredience, ale s majoránkovými nočky a zjemněné mlékem namísto smetany je to také výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Cibule Cukr Máslo Mrkev Nové koření Petrželka Polohrubá mouka Rajčata Škrob Smetana Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí kýta na hříbkách

Telecí kýta na hříbkách

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Strouhaná tvarohová buchta

Strouhaná tvarohová buchta

Dukátové buchtičky "mňam"

Dukátové buchtičky "mňam"

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

315
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
121
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Ředkvičková pomazánka se…
93
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
88
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
71
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Rajská polévka s bylinkovými nočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact