Do hrnce hodíme kousek másla a nakrájenou cibulku. Asi po dvou minutách, kdy cibulka zesklovatí, přidáme šest lžiček cukru, pět kuliček nového koření, čtyři bobkové listy a zaprášíme skořicí. Se skořicí raději opatrně!
2
Nyní necháme v hrnci lehce zkaramelizovat a přidáme dvě kostky zeleninového bujónu. Nyní přichází čas na největší kouzlo. Do směsi přilijeme rajčatovou šťávu nebo džus a přivedeme k varu.
3
Když se rajská vaří, omáčku zahustíme trochou jíšky nebo rozmíchanou moukou s vodou, zavaříme dalších pět až deset minut.
4
Jako poslední zbývá již omáčku jen přecedit přes síto a můžeme podávat.
Nic špatně nebylo, pokuď by bylo ani bych to tu nevystavovala.
A člověk který tu má 2 profily, jeden na vaření a druhý na urážení. By se měl zamyslet sám.
Iva
|8. 7. 2014 09:29
Já jen upozornila na to, co bylo v receptu původně špatně a bylo by dobré to opravit. Jelikož neumíte v klidu přiznat chybu a hned mě urážíte, je váš problém. Vaše recepty se asi nesmí kritizovat, hmm. A jen tak mimochodem, když napíšu, že dvěma bujony zkazíte kvalitní omáčku, taky je z ingrediencí smažete, postup opravíte a znova mě urazíte?