• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem

autor: Cherub
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso 250-500g
    • 50
      g máslo nebo sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • cibule větší
    • 1
      kg rajčata
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička perníkové koření maximálně

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku. Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem (nebo citrónem, záleží na Vás). Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí) a nechte projít varem. Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stachy | 9. 11. 2014 10:57

    Vynikajicí, děkuji moc :-)

  • Martin | 6. 8. 2014 09:24

    pane asab mám pocit, že vůbec netušíte co do rajské omáčky patří... mimo jiné i kořenová zelenina!

  • asab | 21. 1. 2013 21:30

    Pane Michale mám pocit, že si pletete rajskou a svíčkovou, :-\ která je ze zeleniny ... zelenina do rajské omáčky kromě rajčat nepatří :-D

  • Simča Sládková | 30. 1. 2010 11:44

    michale nevím, jak jsi to myslel, ale rajskou dělám přesně takto a nikdy to není "rajský vývar", jak jsi napsal. Podle možnosti ji dělám buď z rajčat čeratvých, nebo zavařených a nabo - když nejsou vlastní zdroje - tak i z koupeního protlaku, ale je to vždycky výborná rajská. Na dochucení používám bobkový list, 3 ks nového koření, kus celé skořice, 3 hřebíčky a špetku tymiánu. Dochucuji mžičkou octa a půl lžičkou cukru. U nás musí mí rajská vyváženou sladko-slano- kyselou chuť.

  • michal nereknu | 30. 1. 2010 10:45

    No a hlavne rajska musi bejt se zakladem se zeleninou. :) jinak z toho je pak rajcatovej vyvar..... :))

  • Dana Sobotová | 14. 8. 2009 19:00

    Dosud jsem dělala rajskou z protlaku, nyní jsme dostali rajčata, tak jsem vyzkoušela udělat tento recept. Povedlo se a všem chutnalo. Dávám za 1 a do oblíbených. ;-)

  • tOMÁŠ kYNCL | 27. 1. 2008 08:17

    Zkusil jsem tento recept na rajskou omáčku a doma jsem měl stím úspěch.Děkuji

  • Martin Opp | 15. 1. 2008 22:15

    pokud bych chtěl nahradit rajčata protlakem, kolik by ho tam mělo být?

  • IVANA SEDOVA | 23. 9. 2006 10:27

    já dávám do omáčky ke konci strouhaný perník,třeba tři - čtyři perníčky.máme rádi sladkou,takže čím víc,tím líp.někdy dám lžičku skořice

  • Dana M. | 23. 9. 2006 07:45

    Já dávám do vody k masu ještě bobkový list, nové koření a celý pepř, aby byl vývar dobrý. Jinak rajskou dělám taky jen z protlaků, je lepší. Přidávám trochu tymiánu a celou skořici. Ale tady mě zaujal ten nápad s perníkovým kořením, utčitě vyzkouším.

  • Marie L. | 22. 9. 2006 14:19

    To je pravda, že rajčata jsou i v sezoně drahá, ale kdo má vlastní zahrádku a jako letos se urodilo všeho nadbytek tak je omáčka z čerstvých rajčat od protlakové úplně jiná pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 14:07

    Tiež robím paradajkovú omáčku len z pretlaku. Len u nás sa robí paradajková omáčka sladká, teda hotovú omáčku prisladím trochou cukru.

  • Marta Hajkova | 22. 9. 2006 13:41

    rajcata jsou ted dost drahy, (nevim jak u vas ale u nas kilo za 30,-) ja delam rajskou zasadne z protlaku a vysledek je taky moc dobrej. podle svy babicky ke klasickymu koreni pridavam jeste spetku tymianku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Perníkové koření Rajčata Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Věnečky

Věnečky

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

51
Buřty na pivu
Buřty na pivu
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Velké odhalení kalendáře Pirelli: Venus Williamsová už je v Praze!

Velké odhalení kalendáře Pirelli: Venus Williamsová už je v Praze!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact