• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem

autor: Cherub
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso 250-500g
    • 50
      g máslo nebo sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • cibule větší
    • 1
      kg rajčata
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička perníkové koření maximálně

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku. Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem (nebo citrónem, záleží na Vás). Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí) a nechte projít varem. Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stachy | 9. 11. 2014 10:57

    Vynikajicí, děkuji moc :-)

  • Martin | 6. 8. 2014 09:24

    pane asab mám pocit, že vůbec netušíte co do rajské omáčky patří... mimo jiné i kořenová zelenina!

  • asab | 21. 1. 2013 21:30

    Pane Michale mám pocit, že si pletete rajskou a svíčkovou, :-\ která je ze zeleniny ... zelenina do rajské omáčky kromě rajčat nepatří :-D

  • Simča Sládková | 30. 1. 2010 11:44

    michale nevím, jak jsi to myslel, ale rajskou dělám přesně takto a nikdy to není "rajský vývar", jak jsi napsal. Podle možnosti ji dělám buď z rajčat čeratvých, nebo zavařených a nabo - když nejsou vlastní zdroje - tak i z koupeního protlaku, ale je to vždycky výborná rajská. Na dochucení používám bobkový list, 3 ks nového koření, kus celé skořice, 3 hřebíčky a špetku tymiánu. Dochucuji mžičkou octa a půl lžičkou cukru. U nás musí mí rajská vyváženou sladko-slano- kyselou chuť.

  • michal nereknu | 30. 1. 2010 10:45

    No a hlavne rajska musi bejt se zakladem se zeleninou. :) jinak z toho je pak rajcatovej vyvar..... :))

  • Dana Sobotová | 14. 8. 2009 19:00

    Dosud jsem dělala rajskou z protlaku, nyní jsme dostali rajčata, tak jsem vyzkoušela udělat tento recept. Povedlo se a všem chutnalo. Dávám za 1 a do oblíbených. ;-)

  • tOMÁŠ kYNCL | 27. 1. 2008 08:17

    Zkusil jsem tento recept na rajskou omáčku a doma jsem měl stím úspěch.Děkuji

  • Martin Opp | 15. 1. 2008 22:15

    pokud bych chtěl nahradit rajčata protlakem, kolik by ho tam mělo být?

  • IVANA SEDOVA | 23. 9. 2006 10:27

    já dávám do omáčky ke konci strouhaný perník,třeba tři - čtyři perníčky.máme rádi sladkou,takže čím víc,tím líp.někdy dám lžičku skořice

  • Dana M. | 23. 9. 2006 07:45

    Já dávám do vody k masu ještě bobkový list, nové koření a celý pepř, aby byl vývar dobrý. Jinak rajskou dělám taky jen z protlaků, je lepší. Přidávám trochu tymiánu a celou skořici. Ale tady mě zaujal ten nápad s perníkovým kořením, utčitě vyzkouším.

  • Marie L. | 22. 9. 2006 14:19

    To je pravda, že rajčata jsou i v sezoně drahá, ale kdo má vlastní zahrádku a jako letos se urodilo všeho nadbytek tak je omáčka z čerstvých rajčat od protlakové úplně jiná pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 14:07

    Tiež robím paradajkovú omáčku len z pretlaku. Len u nás sa robí paradajková omáčka sladká, teda hotovú omáčku prisladím trochou cukru.

  • Marta Hajkova | 22. 9. 2006 13:41

    rajcata jsou ted dost drahy, (nevim jak u vas ale u nas kilo za 30,-) ja delam rajskou zasadne z protlaku a vysledek je taky moc dobrej. podle svy babicky ke klasickymu koreni pridavam jeste spetku tymianku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Perníkové koření Rajčata Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Pivní sýr

Pivní sýr

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

78
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
72
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Penne se špenátem
Penne se špenátem

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Hvězda seriálu Satoranský (85): Velký návrat na Modravu

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Sama v Americe aneb Jak jsem přežila svůj první sólo trip

Blesk.cz Gesto hodné gentlemana: Překvapivá reakce Laky Royala na těhotenství ex-partnerky Kočendové!

Gesto hodné gentlemana: Překvapivá reakce Laky Royala na těhotenství ex-partnerky Kočendové!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact