• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem

autor: Cherub
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso 250-500g
    • 50
      g máslo nebo sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • cibule větší
    • 1
      kg rajčata
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička perníkové koření maximálně

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku. Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem (nebo citrónem, záleží na Vás). Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí) a nechte projít varem. Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stachy | 9. 11. 2014 10:57

    Vynikajicí, děkuji moc :-)

  • Martin | 6. 8. 2014 09:24

    pane asab mám pocit, že vůbec netušíte co do rajské omáčky patří... mimo jiné i kořenová zelenina!

  • asab | 21. 1. 2013 21:30

    Pane Michale mám pocit, že si pletete rajskou a svíčkovou, :-\ která je ze zeleniny ... zelenina do rajské omáčky kromě rajčat nepatří :-D

  • Simča Sládková | 30. 1. 2010 11:44

    michale nevím, jak jsi to myslel, ale rajskou dělám přesně takto a nikdy to není "rajský vývar", jak jsi napsal. Podle možnosti ji dělám buď z rajčat čeratvých, nebo zavařených a nabo - když nejsou vlastní zdroje - tak i z koupeního protlaku, ale je to vždycky výborná rajská. Na dochucení používám bobkový list, 3 ks nového koření, kus celé skořice, 3 hřebíčky a špetku tymiánu. Dochucuji mžičkou octa a půl lžičkou cukru. U nás musí mí rajská vyváženou sladko-slano- kyselou chuť.

  • michal nereknu | 30. 1. 2010 10:45

    No a hlavne rajska musi bejt se zakladem se zeleninou. :) jinak z toho je pak rajcatovej vyvar..... :))

  • Dana Sobotová | 14. 8. 2009 19:00

    Dosud jsem dělala rajskou z protlaku, nyní jsme dostali rajčata, tak jsem vyzkoušela udělat tento recept. Povedlo se a všem chutnalo. Dávám za 1 a do oblíbených. ;-)

  • tOMÁŠ kYNCL | 27. 1. 2008 08:17

    Zkusil jsem tento recept na rajskou omáčku a doma jsem měl stím úspěch.Děkuji

  • Martin Opp | 15. 1. 2008 22:15

    pokud bych chtěl nahradit rajčata protlakem, kolik by ho tam mělo být?

  • IVANA SEDOVA | 23. 9. 2006 10:27

    já dávám do omáčky ke konci strouhaný perník,třeba tři - čtyři perníčky.máme rádi sladkou,takže čím víc,tím líp.někdy dám lžičku skořice

  • Dana M. | 23. 9. 2006 07:45

    Já dávám do vody k masu ještě bobkový list, nové koření a celý pepř, aby byl vývar dobrý. Jinak rajskou dělám taky jen z protlaků, je lepší. Přidávám trochu tymiánu a celou skořici. Ale tady mě zaujal ten nápad s perníkovým kořením, utčitě vyzkouším.

  • Marie L. | 22. 9. 2006 14:19

    To je pravda, že rajčata jsou i v sezoně drahá, ale kdo má vlastní zahrádku a jako letos se urodilo všeho nadbytek tak je omáčka z čerstvých rajčat od protlakové úplně jiná pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 14:07

    Tiež robím paradajkovú omáčku len z pretlaku. Len u nás sa robí paradajková omáčka sladká, teda hotovú omáčku prisladím trochou cukru.

  • Marta Hajkova | 22. 9. 2006 13:41

    rajcata jsou ted dost drahy, (nevim jak u vas ale u nas kilo za 30,-) ja delam rajskou zasadne z protlaku a vysledek je taky moc dobrej. podle svy babicky ke klasickymu koreni pridavam jeste spetku tymianku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Perníkové koření Rajčata Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Švédský koláč
Švédský koláč
13
Krtkův dort
Krtkův dort

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

Jitka Zelenková děsí fanoušky: Ruší koncerty! Na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact