• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem

autor: Cherub
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso 250-500g
    • 50
      g máslo nebo sádlo
    • 60
      g hladká mouka
    • cibule větší
    • 1
      kg rajčata
    • 5
      ks pepř celý
    • 2
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list
    • sůl
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička perníkové koření maximálně

Postup přípravy receptu

1
Začněte tím, že v papiňáku uvaříte v osolené vodě hovězí maso (nejlépe celé, rozporcujete jej až pak). Maso vyndejte, vývar budete potřebovat za chvilku. Vyberte hrnec, ve kterém budete omáčku vařit a v něm zpěňte na tuku nadrobno nakrájenou cibuli. Cibuli zasypte moukou a usmažte tmavší jíšku. Jíšku rozřeďte cca 1 litrem vývaru a povařte. Rajčata pokrájejte, přidejte do hrnce společně s pepřem, novým kořením, bobkovým listem a perníkovým kořením a povařte. Přislaďte podle chuti. Výsledný mišmaš prolisujte přes cedník. Přilijte zbytek vývaru, doslaďte, dosolte a dokyselte octem (nebo citrónem, záleží na Vás). Přidejte naporcované maso (pravděpodobně se Vám bude rozpadat, ale to nevadí) a nechte projít varem. Omáčku můžete zjemnit smetanou (stačí cca 200 ml).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Kari guláš s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Stachy | 9. 11. 2014 10:57

    Vynikajicí, děkuji moc :-)

  • Martin | 6. 8. 2014 09:24

    pane asab mám pocit, že vůbec netušíte co do rajské omáčky patří... mimo jiné i kořenová zelenina!

  • asab | 21. 1. 2013 21:30

    Pane Michale mám pocit, že si pletete rajskou a svíčkovou, :-\ která je ze zeleniny ... zelenina do rajské omáčky kromě rajčat nepatří :-D

  • Simča Sládková | 30. 1. 2010 11:44

    michale nevím, jak jsi to myslel, ale rajskou dělám přesně takto a nikdy to není "rajský vývar", jak jsi napsal. Podle možnosti ji dělám buď z rajčat čeratvých, nebo zavařených a nabo - když nejsou vlastní zdroje - tak i z koupeního protlaku, ale je to vždycky výborná rajská. Na dochucení používám bobkový list, 3 ks nového koření, kus celé skořice, 3 hřebíčky a špetku tymiánu. Dochucuji mžičkou octa a půl lžičkou cukru. U nás musí mí rajská vyváženou sladko-slano- kyselou chuť.

  • michal nereknu | 30. 1. 2010 10:45

    No a hlavne rajska musi bejt se zakladem se zeleninou. :) jinak z toho je pak rajcatovej vyvar..... :))

  • Dana Sobotová | 14. 8. 2009 19:00

    Dosud jsem dělala rajskou z protlaku, nyní jsme dostali rajčata, tak jsem vyzkoušela udělat tento recept. Povedlo se a všem chutnalo. Dávám za 1 a do oblíbených. ;-)

  • tOMÁŠ kYNCL | 27. 1. 2008 08:17

    Zkusil jsem tento recept na rajskou omáčku a doma jsem měl stím úspěch.Děkuji

  • Martin Opp | 15. 1. 2008 22:15

    pokud bych chtěl nahradit rajčata protlakem, kolik by ho tam mělo být?

  • IVANA SEDOVA | 23. 9. 2006 10:27

    já dávám do omáčky ke konci strouhaný perník,třeba tři - čtyři perníčky.máme rádi sladkou,takže čím víc,tím líp.někdy dám lžičku skořice

  • Dana M. | 23. 9. 2006 07:45

    Já dávám do vody k masu ještě bobkový list, nové koření a celý pepř, aby byl vývar dobrý. Jinak rajskou dělám taky jen z protlaků, je lepší. Přidávám trochu tymiánu a celou skořici. Ale tady mě zaujal ten nápad s perníkovým kořením, utčitě vyzkouším.

  • Marie L. | 22. 9. 2006 14:19

    To je pravda, že rajčata jsou i v sezoně drahá, ale kdo má vlastní zahrádku a jako letos se urodilo všeho nadbytek tak je omáčka z čerstvých rajčat od protlakové úplně jiná pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 22. 9. 2006 14:07

    Tiež robím paradajkovú omáčku len z pretlaku. Len u nás sa robí paradajková omáčka sladká, teda hotovú omáčku prisladím trochou cukru.

  • Marta Hajkova | 22. 9. 2006 13:41

    rajcata jsou ted dost drahy, (nevim jak u vas ale u nas kilo za 30,-) ja delam rajskou zasadne z protlaku a vysledek je taky moc dobrej. podle svy babicky ke klasickymu koreni pridavam jeste spetku tymianku

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Zálivky a omáčky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Perníkové koření Rajčata Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kavak

Kavak

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Luxus řez

Luxus řez

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
28
Mrkvová bábovka
Mrkvová bábovka
28
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

Vignerová o boji s alkoholem: Jedna sklenička mi nikdy nestačila!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka s rajčaty a hovězím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact