• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka od Verunky
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka od Verunky

autor: Uživatel (#112463)
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka od Verunky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer Bude nám bohatě stačit půlka středně velkého celeru
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl přibližně dochutit si to musí každý podle gusta
    • 1
      balení olej na orestování kořenové zeleniny nám bude stačit trošku oleje
    • 1
      balení rajský protlak stačí malé balení
    • 1
      lžíce cukr opět podle svého gusta
    • 1
      balení jíška používám už hotovou
    • 1
      balení mleté maso - míchané
    • 2
      lžíce strouhanka záleží na množství masa
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      balení kečup - jemný Pouze na dochucení a barvu, ale není nutný
    • 1
      ks masox

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
2
Kořenovou zeleninu si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme na jemno a na rozehřátém oleji orestujeme dohromady se zeleninou. Po chvíly přidáme divoké koření, rajský protlak, bujon a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou do měkka.
3
Až bude zeleninka měkká z ledničky si vytáhneme směs a vkládáme do hrnce kuličky. Na velikosti kuliček nezáleží je to jen na vás ale čím menší tím rychleji jsou hotové. Jestli si nejste jistí jestli už jsou vytáhněte si jednu kuličku na prkénku rozkrojte a uvidíte jestli je a nebo není. Po uvaření kuliček si je vytáhněte do nějaké misky, můžete už rovnou do nějaké ve které to budete podávat. Jestli je vás u stolu více dávám maso do mísy proto aby si každy host vzal kolik bude chtít masa sám.
4
Z hrnce vyndáme divoké koření a vše rozmixujeme do hladka. Na dochucení používám sůl, cukr, kečup na barvu. Nedávám do pokrmu skořici jelikož mi z ní pálí žáha ale jak říkám je to jen na vašich chuťových buňkách co si do omáčky dáte.Podle potřeby zahustíme jiškou a můžeme podávat.
5
Tento pokrm můžete podávat s ouskovým knedlíkem s rýží nebo s těstovinou.
6
Dobrou chuť vám přeje Verunka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katerina1977(a)post.cz | 13. 12. 2014 15:18

    Paráda, lepší jsem nikdy nejedla, dělala jsem bez toho masa. Jinou už vařit nebudu. Dík

  • Alavaka | 27. 9. 2014 08:01

    Největší dobrota, vařila jsem již několikrát :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Ostatní Mleté Zálivky a omáčky Oběd Večeře Dušení Vaření Restování Chlazení Mixování Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cukr Jíška Kečup - jemný Masox Mleté maso - míchané Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Vegetariánská Quesadilla

Vegetariánská Quesadilla

Bramborové knedlíky plněné cibulovo-masovou směsí

Bramborové knedlíky plněné cibulovo…

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

103
Francouzský dresing
Francouzský dresing
89
Vaječné rolky s nori a uzeným lososem
Vaječné rolky s nori a…
89
Univerzální zázvorovo-sojová marináda
Univerzální zázvorovo…
87
Václavky (bedly, hlíva) nejen s kroupami
Václavky (bedly, hlíva)…
86
Uzená stehýnka se zelím a těstovinami
Uzená stehýnka se zelím…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka od Verunky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact