• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka, která se musí povést

autor: hanca.sch
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
Rajská omáčka, která se musí povést
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 50
      g hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 5
      ks pepř mletý kuličky
    • 1
      šálek kečup - jemný
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejprve z másla a mouky připravíme světlejší jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme studenou vodou (metličkou rozmělníme případné hrudky), přidáme koření, sůl a asi 10 minut povaříme. Ke konci vaření přilijeme kečup, ochutíme cukrem a solí a "vylovíme" koření.
2
Podáváme s vařeným hovězím nebo vepřovým masem a houskovým knedlíkem či s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá

Bublanina, která dlouho vydrží jako…

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Nejlepší sekaná na světě, která…

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

Plněná sekaná - která nepraskne ! :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • helena | 29. 11. 2016 16:38

    já si dám vyvařit do vody ve zvonečku na čaj koření + cibuli, vyndám po uvaření a pak přidám rajský protlak, osolím a přidám perník, rozmixovaný ve vodě. Dochutím ještě cukrem, pokud perník nestačí. Přidám kousek másla a je. Žádnou mouku rozhodně nedávám, to umí každý trouba.

  • marian | 5. 2. 2016 18:49

    Utěrku obalíme v trojobalu a máme solidní řízek! Tenhle recept je od Hrušky nebo od Babici? To je ostuda gastronomie tady toto :'( Kečup, takový hnus, že tam ještě není uvedený masox, nebo podobný hnus.A ten vývar z masa vylijete do kanálu? Ještě mi tam chybí trochu víc glutamátu. :-$

  • marian | 5. 2. 2016 18:41

    Kečup ne! je kdo ví čím okořeněný a okyselený. Píšete o pasírovaných rajčatech-pokud budou ze zahrádky tak není co řešit. :-)

  • petr | 16. 10. 2015 00:52

    je vyborna <3

  • marci2 | 7. 9. 2013 10:11

    Dávám 1

  • petik | 25. 3. 2013 12:02

    prosim vas na kolik porci je receptura

  • Koubkova | 25. 2. 2013 20:16

    misto kecupu protlak s cukrem a je to vyborna omacka

  • jaroslava | 12. 1. 2013 15:35

    Je výborná i odležená, <3

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    :)

  • maartinka | 2. 7. 2012 11:05

    super receptik :-P :-) povedla se a to jsem delala rajskou poprve - dekuji <:-)

  • Vlasta Novák | 10. 10. 2011 14:00

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:44

    Zálivky a omáčky

  • nnln | 27. 6. 2011 12:25

    Teď mi někdo poraďte, jak recept oznámkovat:) S tím kečupem bych to ani nezkoušela, kečup mám ráda, ale rajská prostě není kečup.. Ale podle stejného receptu, pouze vyměnit kečup za protlak nebo pasírovaná rajčata ji miluji. Tak teď babo raď ;-)

  • nnln | 27. 6. 2011 12:21

    Di, děláme úplně stejně. Místo kečupu protlak nebo pasírovaná rajčata v plechovce nebo krabičce a bez koření, jen špetka soli a cukru. Tak ji vařila babička a jiná nám už ani nechutná.

  • Di | 27. 5. 2011 12:58

    Já bych dala ten protlak a kečupem pak dochutila. Dělám ji stejně, a dokonce ani nedávám koření, u nás doma se rajská nekořenila. Maximálně zahustím strouhaným perníkem, pokud ho mám.

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • palenda | 27. 5. 2011 11:54

    Rychlé, jednoduché, znám chuťově i lepší, ale zase tuhle jsem zvládla i já :-)

  • fikina | 2. 12. 2010 16:00

    KEČUP?! =-O

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 11:20

    1*

  • recepty 73 | 18. 3. 2010 14:41

    Omáčkou jsem zalil plněné papriky.Dělal jsem také z protlaku.Byla výborná.Posílám foto,Jíří.

  • Tereza K. | 27. 2. 2010 12:20

    Použila jsem rajský protlak a je to vynikající!!! Byla to moje první rajská omáčka a moc se povedla.... Děkuji za recept. T.

  • Marta Kropáčová | 2. 2. 2009 17:22

    Tuto omacku varivala moje maminka a to k varene slepici,kolinka a tato omacka.Jeste ji vylepsujeme smetanou.Ma dcera i vnoucata ji taky maji radi.Nam chutna,akorad bych ji nenazyvala rajska,tu varim jinak

  • Jana Podolská | 2. 2. 2009 10:08

    Já teda přidávám do klasické rajské taky kečup, ale je pravda, že používám domácí, stejně tak i protlak.

  • niobe nightingale | 1. 2. 2009 17:34

    tuhle "rajskou" bych spíš použila jako základ pro nějakou salsu/omáčku na těstoviny nebo na zapékání, ale rozhodně bych jí u nás doma nevydávala za rajskou - jak už jste říkaly, taky dávám přednost "pracnější" klasice ;-) ... ale rozhodně tohle není špatný recept pro začátečníky nebo někoho, kdo nerad tráví u plotny nějakej ten čas navíc.

  • Jarka O. | 1. 2. 2009 16:34

    Tady je problém hlavně v tom, že v kečupu skutečný podíl rajčat je minimální, většinu tvoří zahušťovadla a ochucovadla. Nejsem proti kečupu, ale nahrazovat jím protlak v rajské...to bych nedělala :-)

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 15:40

    ano, souhlasím!!!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 15:03

    :)))))) Laďka, u nás sa vždy aj polievka aj omáčka robili z pretlaku, takže ja v tom pokračujem:))) Takže aj keď sme to zamenili, princíp ten istý - kečup nie:)))

  • Marie Šindelová | 1. 2. 2009 14:24

    Rajská je nejlepší z protlaku a rajčat.Náročná není ani tak.Potom stačí jen cukr sůl,ocet,koření...Po kečupu nás s manželem akorát pálí žáha.Do omáčky dávám dětem kuličky z mletého masa-mají to raději.Když chtějí polévku stačí udělat omáčku řídkou a přidám rýži.

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 13:43

    Teri, to jsem, ráda, že nejsem sama, kdo zaměnil polévku za omáčku :-))), ale naprosto souhlasím!!!

  • Tereza J. | 1. 2. 2009 13:38

    Paradajkovú polievku robím vždy z paradajkového pretlaku, kečup mi na tento účel akosi nepasuje:)))

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:40

    omáčku!!!!!!

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 12:38

    určitě to je rychlovka, ale já osobně dělám raději poctivou pomalejší polévku z rajčat a protlaku - ale chápu, že v dnešní uspěchané době ....:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Hladká mouka Kečup - jemný Máslo Nové koření Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského

Zapečená růžičková kapusta podle…

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

58
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
38
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
33
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

Madonna slaví měsíc hrdosti: Bez podprsenky, zato s milionem filtrů

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Rajská omáčka s masovými koulemi a…
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka z džusu
Rajská omáčka z džusu
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka pro děti i dospělé
Rajská polévka s čekankovým sirupem
Rajská polévka s čekankovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka, která se musí povést
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact