• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka II.
Napište svůj komentář k receptu

Rajská omáčka II.

autor: jsebelkova
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 38
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská omáčka II.
Rajská omáčka II.
Rajská omáčka II.
Rajská omáčka II.
Rajská omáčka II.
Rajská omáčka II.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g rajčata Nebo 1 konzerva krájených či loupaných rajčat
    • 1
      lžíce sádlo
    • 2
      hřebíček
    • tymián
    • bobkový list
    • 5
      ks nové koření Kuliček
    • 5
      pepř celý
    • 3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli společně se vším kořením. Když je cibulka růžová, přidáme rajčata a necháme chvíli povaři. Poté omáčku osladíme a přecedíme. Nakonec zahustíme jíškou a můžeme podávat.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

2
Výborná je s těstovinami nebo s bramborovým knedlíkem.

RADA: Jak uvařit těstoviny?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Jednoduchá rajská omáčka

Jednoduchá rajská omáčka

Rajská omáčka z džusu

Rajská omáčka z džusu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonymous | 11. 1. 2014 21:46

    je hnusna

  • Mončis
    Mončis | 20. 4. 2013 09:33

    Dělala jsem jí včera a necedila jsem jí. Byla výborná s kolínkama :-) :-).

  • Janina | 7. 11. 2012 20:19

    Je to ňamka!! Já jsem ještě nakonec zjemnila smetanou a zavařila na 10 minut do omáčky kuličky ze sekaný... ;-) <3 :-)

  • majanka | 6. 11. 2012 12:49

    mmmm pochoutka :-P 8-)

  • kuchťa | 23. 3. 2012 00:14

    A nechcete rovnou napsat recept na vlastní rajskou??

  • Vlasta Novák | 10. 10. 2011 13:49

    Opraveno, díky

  • Ladia
    Ladia | 10. 10. 2011 13:46

    Zálivky a omáčky

  • Petr N. | 14. 8. 2011 15:29

    Dobrota...!

  • stepanka.o
    stepanka.o | 12. 8. 2011 15:10

    perfektni a rychla, moje deti ji maji moc radi.

  • Mollinda | 19. 3. 2011 11:34

    Super, akorát přidávám vývar z hovězího masa, mrkev, citron a celé to dělám na másle se slaninou, nádherně to voní. mouku dávám do základu a dávám rozhodně čerstvá rajčata a jeden rajčatový protlak. Nakonec je to rajská omáčka, takže to má v názvu ;-). Taky jeden větší nebo dva malé stroužky česneku, ale s česnekem se to nesmí přehnat, přebíjí chutě a vůně. Četla jsem tu v komentářích o skořici, ráda vyzkouším, tymián a hřebíček mi právě voní na plotně ;-) Ahoj.

  • machrn7 | 11. 3. 2011 11:59

    Výborný recept, akorát bych přidal hovězí maso a skořici.

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 10. 2010 14:39

    Přesně taková rajská (s br. knedlíkem) dnes byla k obědu. Ještě přidávám tak 2 cm dlouhý kouek celé skořice a nejprve osmahnu na tuku koření, aby se pěkně "vytáhly" všechny vůně a pak teprve přidám cibuli. Kromě toho, že omáčku dosladím (ale u nás cukru nedávám tolik - max. 1 lžíci), tak i trošku přikyselím octem (tak malou lžičku).

  • Ivana Patůčková | 30. 8. 2010 12:19

    Moooc dobrý a to rajskou nemusím. Akorát mi to množství rajčat na 4 porce připadalo děsně málo, nakonec jsem přidělala ještě další půl kg.

  • hana kohoutová | 2. 12. 2009 12:05

    opravdu výborná

  • Jana Šajdlerová | 22. 6. 2009 20:26

    Skvělá, přidávám do oblíbených.

  • Kristýna Macháčková | 12. 5. 2009 21:59

    Dneska jsem uvařila svoji první rajskou omáčku dle tohoto receptu a musím dát za 1. Je opravdu výborná! Mlaskám ještě teď:-)

  • Alexandra Daňková | 9. 4. 2008 14:44

    Tak jsem omáčku právě dodělala a je moc dobrá. Jen jsem byla dost zmatená, jelikož v receptu není napsáno, že bych měla rajčata podusit a pak je zalít vodou,přidat masox a povařit. Kdyby se to nepodlilo, tak by omáčky bylo málo. Tak doufám, že jsem to udělala správně

  • Petra Matoušková | 12. 11. 2007 09:09

    Použila jsem pouze rajčata, které jsem před zimou narychlo sklidila, sice jsem neměla tymián, ale přesto byl přítel chutí nadšený - výborný !!!

  • Aneta S | 20. 10. 2007 11:34

    Anonym: Lžičku? to je trochu přehnané, hm? bohatě stačí špetka

  • Martin Pichler | 19. 9. 2007 15:08

    Mám ženu v porodnici a miluje rajskou,chci ji to uvarit,zvladne to i antitalent?

  • Petra Kvasničková Jindřichová | 6. 8. 2007 18:20

    VÝBORNÁ!!! Vařila jsem dlouho (měla jsem dost času) a byla krásně jemná!

  • Jaroslav Havel | 31. 8. 2006 14:24

    Podle naší mamky je dobré dát trochu citronové šťávy...

  • Zuzana klásková | 18. 8. 2006 14:46

    zkoušela sem tento recept a musim jen říct,ze bez mrkve je lepsi!

  • Lenka | 14. 7. 2006 12:42

    Do rajské je dobrý ještě nastrouhaný perník.Jinak je moc dobrá.

  • já | 18. 1. 2006 13:45

    bez hřebíčku, tymiánu a víc cukru a je vynikající + skořice a masox

  • Jan Mastník | 7. 11. 2005 20:14

    Omáčka výborná, rozhodně zopakuji:-)a s tou skořicí to bylo ještě lepší.

  • Vilém B. | 31. 8. 2005 22:00

    Skvělé, skvělé, skvělé !

  • Jana Šebelková | 8. 6. 2005 12:09

    ještě jsem zapoměla - přidáme 1 masox!!

  • Anonym | 8. 6. 2005 06:58

    Do rajské ještě na konec vaření přidávám lžičku mleté skořice.

  • Alojs Jezek | 7. 6. 2005 17:13

    rajskou já rád :o)))))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová
Ostatní Zálivky a omáčky Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hřebíček Nové koření Pepř celý Rajčata Sádlo Tymián

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Kynuté těsto na Buchty, Záviny, Koláče,  Rohlíky...

Kynuté těsto na Buchty, Záviny,…

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Kanadský králík
Kanadský králík
32
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
32
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s prosciuttem a…
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
Rajčatový salát s vejci
Rajská omáčka s masovými koulemi
Rajská omáčka s masovými koulemi
Rajská omáčka s masovými koulemi a těstovinami
Rajská omáčka s masovými koulemi a…
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
Rajská omáčka s vepřovými kuličkami
  • Recepty.cz
  • Rajská omáčka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact