• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rajská jablíčka plněná rýží
Napište svůj komentář k receptu

Rajská jablíčka plněná rýží

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská jablíčka plněná rýží
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks rajčata větší
    • 1
      kg rýže cca
    • olivový olej
    • máslo nebo tuk (doporučuji Perlu tip)
    • sůl
    • gyros koření
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit rýži a mezitím rajským jablíčkům odkrojíme tenký plátek v místě, kde z nich vyrůstala stopka. Vydlabeme je a vnitřek z nich dáváme do misky a poté můžeme rozšlapat vidličkou nebo rozmixovat mixerem, co se nepodaří rozšlapat vidličkou vyndáme.
2
Rýži důkladně promastíme. Odebereme asi 1/4 kg rýže a smísíme jí s vnitřky z rajských jablek. Vzniklou směsí naplníme vydlabaná rajčata, přikopíme odkrojenými plátky, pomažeme olivovým olejem a dáme grilovat (já používám mikrovlnnou troubu). Vezmeme zbytek směsi a dáme ji na talíř (nejspíš bude téměř studená od toho, jak se smísila rýže s vnitřky z rajčat - doporučuji ohřát). Pak vezmeme zbylou rýži a dáme jí na talíř vedle směsi... Místo koření na gyros můžeme použít kari nebo rýži s kousky zeleniny nebo cokoliv jiného - co komu chutná.
3
Můžeme také dozdobit petrželí nebo pažitkou (šnitlíkem) nebo něčím zeleným a nejedovatým.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v pivním županu

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Michal Váňa | 28. 8. 2005 10:07

    ještě jsem jaksi zapoměl dodat že do té směsi se přidává i koření na gyros omlouvám se...

  • Michal Váňa | 28. 8. 2005 10:05

    nu já to jedl poprvé v Řecku trochu jsem to pozměnil ale jinak podstata je stejná :o)

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:26

    Tak uz vim co budu varit v patek. Dnes uz uvareno mam, jdu pect:-) DEKUJI VSEM NAVSTEVNIKUM TETO STRANKY ZA DOBRE NAPADY A RADY.

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:23

    Tohle delalavala moje babicka na patek, jen postup byl trochu jiny...zasmazila se cibulka, pridala ryze a nakrajeny stred z rajcat, ochutilo se, naplnili se rajcatka a sup do trouby. Mne to moooc chutnalo:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Gyros koření Máslo Olivový olej Rajčata Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Jednoduchý jogurtový ořechový / kokosový beránek

Jednoduchý jogurtový ořechový /…

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

65
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Rajská jablíčka plněná rýží
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact