Anglickou slaninu opražíme do křupava, přidáme česnek nasekaný najemno a narychlo osmahneme. Pak přidáme rajčata a zeleninový vývar (stačí jen vegetu zalít horkou vodou). Opepříme, ale osolíme jen dle chuti - netřeba již více. Povaříme asi 10-15 minut. Nakonec na talíři přidáme zakysanou smetanou a zasypeme strouhaným eidamem.
2
TIP: jako příloha mi velmi chutná nasucho opečený toastový chléb - jemně namazaný máslem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
single
|11. 6. 2007 15:12
polévka je výbornoučká,jemná a mňamková.potřebovala jsem spotřebovat smetanu,tak jsem ji zaměnila za zakysanou a nakonec ještě vše rozmixovala do krému a je to lahudečka.a anglické jsem dala taky jen 100g a bohatě stačila.davám za jedna
Gabriela Fantová
|11. 6. 2007 02:22
Jsem ráda,že polívčička chutnala:-) P.S. Toho množství slaniny je asi fakt trochu více,tak dejte jen 100g a bude to o.k. :-))
Lusinda
|10. 6. 2007 21:59
Nejsem autor.ale já jsem dala jen čtyři tenké plátky npro chuť a vůni.
Leňule
|8. 6. 2007 09:42
Není těch 200g anglické trochu moc???
Lusinda
|7. 6. 2007 10:14
Rodina je polévková a tak vítám každý tip na novou verzi,tahle je moc dobrá-už je na sporáku.Jednička jako bič.