Rajčata, vejce a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Přidáme tuňáka (stačí levnější drcený) a kukuřici. Na zálivku smícháme olej, hořčici a dle chuti sůl a ocet. Přilejeme do mísy a vše opatrně promícháme. Necháme v ledničce alespoň 1 hodinu uležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
michal jakouš
|5. 9. 2010 09:34
tunák chut salatu dost kazí
Jarka O.
|12. 6. 2008 07:38
Paní Zdeno, salát je výborný, dělala jsem ho už několikrát a až nyní jsem si vzpomněla, že jsem nenapsala komentář, ani neposlala jedničku. Činím tak dodatečně :-)
Evička
|14. 3. 2008 17:48
Salátek jsem měla, místo vámi uvedené zálivky jsem použila bílý jogurt smíchaný se šťávou z pllky citrónu a ssušenou směsí pro přípravu dresingu
Zdena z JM
|12. 9. 2007 06:17
Určitě tuňákem v olivovém oleji nic nezkazíte, ale bude to tučnější. Z olivového oleje dělám zálivku, tak úplně stačí tuňák ve vlastní šťávě. Ale záleží na chuti každého.
Anonym
|12. 9. 2007 01:13
"Levnější drcený tuňák" mi ani trochu nesedí. Nejlépe kus tuňáka v celku nebo minimálně kousky. Kupuju jen v rajčatové omáčce, ale i ten je na mne příliš slaný, takže ho postupně přendávám přes nejmíň 3 talíře, aby z něho ta přesolená šťáva trochu okapala, pak ho v misce smíchám s nadrobno pokrájenou cibulkou, rajčetem, paprikou, tvarohem, kouskem jablíčka, usekanými lístky čerstvé bazalky, zakápnu šťávou z limetky a přidám čajovou lžičku sladkého kečupu.
Jozef T.
|11. 9. 2007 18:53
Nie je jednoduchsie pouzit tuniaka v olivovom oleji, má daleko lepsiu chut, dá sa podla zelania vybrat so solou, alebo so znízeným obsahom soli.