tunák chut salatu dost kazí
Paní Zdeno, salát je výborný, dělala jsem ho už několikrát a až nyní jsem si vzpomněla, že jsem nenapsala komentář, ani neposlala jedničku. Činím tak dodatečně :-)
Salátek jsem měla, místo vámi uvedené zálivky jsem použila bílý jogurt smíchaný se šťávou z pllky citrónu a ssušenou směsí pro přípravu dresingu
Určitě tuňákem v olivovém oleji nic nezkazíte, ale bude to tučnější. Z olivového oleje dělám zálivku, tak úplně stačí tuňák ve vlastní šťávě. Ale záleží na chuti každého.
"Levnější drcený tuňák" mi ani trochu nesedí. Nejlépe kus tuňáka v celku nebo minimálně kousky. Kupuju jen v rajčatové omáčce, ale i ten je na mne příliš slaný, takže ho postupně přendávám přes nejmíň 3 talíře, aby z něho ta přesolená šťáva trochu okapala, pak ho v misce smíchám s nadrobno pokrájenou cibulkou, rajčetem, paprikou, tvarohem, kouskem jablíčka, usekanými lístky čerstvé bazalky, zakápnu šťávou z limetky a přidám čajovou lžičku sladkého kečupu.
Nie je jednoduchsie pouzit tuniaka v olivovom oleji, má daleko lepsiu chut, dá sa podla zelania vybrat so solou, alebo so znízeným obsahom soli.