• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatový palivec

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatový palivec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl ocet
    • 1
      dl cukr krystal
    • 1
      lžička kari
    • 1,50
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce sůl
    • 1,50
      lžička zázvor - mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo prolisujeme. Přidáme ocet a cukr a vaříme na hustotu marmelády.
2
Před dokončením vmícháme sůl, koření a česnek.
3
Necháme přejít varem, plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
4
Používám k uzenině místo hořčice, je možné dávat pod maso nebo jen tak na chleba s máslem.
5
Kvůli dětem můžeme ubrat pálivé papriky, na chuti to neubere, jen to už nebude ten správný palivec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře palivec

Kuře palivec

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa B. | 23. 8. 2008 17:52

    Z jedné várky to jde celkem rychle, dobu jsem nikdy nestopovla, musíte to dělat jam marmeládu ve velkém kastrolu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:38

    nevíte někdo aspoň přibližně dobu toho vaření,než to zhoustně?

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:35

    Haló,nevíte někdo,jak dlouho se to má asi vařit,než to zhoustne?Do marmelády jde většinou více cukru a zahustí to cukr,ale tady?Má někdo zkušenost?Díky!

  • Marta Kropáčová | 17. 8. 2008 20:43

    Pro me to taky vypadalo lakave a protoze jsem uz nevedela,co s rajcatama,pustila jsem se do toho.Sice ze 6 kg rajcat to nejakou dobu trvalo,nez se to vyparilo na hustotu marmelady,ale stalo to za to.Moooc dobrounke,davam za 1*

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:47

    Udělala jsem si dnes zavařovací den a vyrobila kromě jiného rajčatový palivec. Vynikající, dávám za 1*!

  • Alena Tarabová | 13. 7. 2006 10:33

    Vypadá to velmi lákavě, už se těším na rajčata z vlastního zdroje. Určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 09:00

    Zase něco mňam,mňam..Ještě počkám na levnější zeleninu a budu přemýšlet co z těch všech dobrotek,které jsem tady na zavařování našla vyrobím.Tohle zní taky perfekzně.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušená rýže

Dušená rýže

Čínské placičky

Čínské placičky

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Grahamové rohlíky

Grahamové rohlíky

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou

Jednoduchá zeleninová polévka s…

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

46
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
41
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
33
Švestková povidla
Švestková povidla
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact