• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatový palivec

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatový palivec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      dl ocet
    • 1
      dl cukr krystal
    • 1
      lžička kari
    • 1,50
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lžíce sůl
    • 1,50
      lžička zázvor - mletý
    • 10
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo prolisujeme. Přidáme ocet a cukr a vaříme na hustotu marmelády.
2
Před dokončením vmícháme sůl, koření a česnek.
3
Necháme přejít varem, plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.
4
Používám k uzenině místo hořčice, je možné dávat pod maso nebo jen tak na chleba s máslem.
5
Kvůli dětem můžeme ubrat pálivé papriky, na chuti to neubere, jen to už nebude ten správný palivec.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře palivec

Kuře palivec

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Květa B. | 23. 8. 2008 17:52

    Z jedné várky to jde celkem rychle, dobu jsem nikdy nestopovla, musíte to dělat jam marmeládu ve velkém kastrolu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:38

    nevíte někdo aspoň přibližně dobu toho vaření,než to zhoustně?

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 15:35

    Haló,nevíte někdo,jak dlouho se to má asi vařit,než to zhoustne?Do marmelády jde většinou více cukru a zahustí to cukr,ale tady?Má někdo zkušenost?Díky!

  • Marta Kropáčová | 17. 8. 2008 20:43

    Pro me to taky vypadalo lakave a protoze jsem uz nevedela,co s rajcatama,pustila jsem se do toho.Sice ze 6 kg rajcat to nejakou dobu trvalo,nez se to vyparilo na hustotu marmelady,ale stalo to za to.Moooc dobrounke,davam za 1*

  • M. Tušlová | 2. 9. 2006 18:47

    Udělala jsem si dnes zavařovací den a vyrobila kromě jiného rajčatový palivec. Vynikající, dávám za 1*!

  • Alena Tarabová | 13. 7. 2006 10:33

    Vypadá to velmi lákavě, už se těším na rajčata z vlastního zdroje. Určitě vyzkouším.Díky za recept.

  • Jana Kutačová | 13. 7. 2006 09:00

    Zase něco mňam,mňam..Ještě počkám na levnější zeleninu a budu přemýšlet co z těch všech dobrotek,které jsem tady na zavařování našla vyrobím.Tohle zní taky perfekzně.:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krystal Kari Ocet Pálivá paprika Rajčata Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

141
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
92
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
67
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
36
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
26
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Rajčatový palivec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact