• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 300
      g rajský protlak
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1-2
    • 1
      lžíce paprika
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a osolíme. Podusíme asi na 75%, přidáme zelí nakrájené na nudličky, kmín a vaříme. Pokud je potřeba, tak přidáme trochu vody. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a zahustíme rozšlehanou moukou ve šlehačce. Chvíli povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem. Dokončené rajčatové zelí má mít konzistenci segedínu.
2
Rajčatové zelí je tradiční recept na západním Slovensku. Toto je upravená, velmi chutná varianta, která nabízí zpestření zeleninovo-masových jídel. Rajčatové zelí je vhodné i jako Eintopf s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatové šišky

Rajčatové šišky

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ¨smisek | 26. 3. 2011 19:15

    tento recept je také dobré bez zahustění moukou je to velice d obré třeba jenom z pečivem :-)

  • Jana Nesvadbová | 12. 1. 2008 10:33

    Tak tento recept určitě budu vařit častěji, vyzkoušela jsem a u rodiny i u sebe velmi uspěl- s vepřovou plecí, spíš odřezky od řízků. Slonenská kuchyně je báječná

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:53

    Ten recept, ktorý tu je, je bez toho bôčika, ten sa dáva navrch. Alebo iné mäsko.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:52

    Tento recept tu už je aj s obrázkom, je to fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hlávkové zelí Olej Paprika Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

138
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
37
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
25
Huevos rancheros
Huevos rancheros
19
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact