Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a osolíme. Podusíme asi na 75%, přidáme zelí nakrájené na nudličky, kmín a vaříme. Pokud je potřeba, tak přidáme trochu vody. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a zahustíme rozšlehanou moukou ve šlehačce. Chvíli povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem. Dokončené rajčatové zelí má mít konzistenci segedínu.
2
Rajčatové zelí je tradiční recept na západním Slovensku. Toto je upravená, velmi chutná varianta, která nabízí zpestření zeleninovo-masových jídel. Rajčatové zelí je vhodné i jako Eintopf s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
¨smisek
|26. 3. 2011 19:15
tento recept je také dobré bez zahustění moukou je to velice d obré třeba jenom z pečivem :-)
Jana Nesvadbová
|12. 1. 2008 10:33
Tak tento recept určitě budu vařit častěji, vyzkoušela jsem a u rodiny i u sebe velmi uspěl- s vepřovou plecí, spíš odřezky od řízků. Slonenská kuchyně je báječná
Tereza J.
|7. 1. 2008 11:53
Ten recept, ktorý tu je, je bez toho bôčika, ten sa dáva navrch. Alebo iné mäsko.
Tereza J.
|7. 1. 2008 11:52
Tento recept tu už je aj s obrázkom, je to fakt dobré.