• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 300
      g rajský protlak
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 2
      lžíce polohrubá mouka 1-2
    • 1
      lžíce paprika
    • 0,50
      lžička drcený kmín
    • sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme až se zatáhne, potom přidáme papriku a velmi rychle zalejeme vodou tak, aby bylo maso zakryté a osolíme. Podusíme asi na 75%, přidáme zelí nakrájené na nudličky, kmín a vaříme. Pokud je potřeba, tak přidáme trochu vody. Nakonec přimícháme rajčatový protlak a zahustíme rozšlehanou moukou ve šlehačce. Chvíli povaříme, dochutíme a podáváme s knedlíkem. Dokončené rajčatové zelí má mít konzistenci segedínu.
2
Rajčatové zelí je tradiční recept na západním Slovensku. Toto je upravená, velmi chutná varianta, která nabízí zpestření zeleninovo-masových jídel. Rajčatové zelí je vhodné i jako Eintopf s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatové šišky

Rajčatové šišky

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Zapečené artyčoky v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

Kuře v rajčatové omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ¨smisek | 26. 3. 2011 19:15

    tento recept je také dobré bez zahustění moukou je to velice d obré třeba jenom z pečivem :-)

  • Jana Nesvadbová | 12. 1. 2008 10:33

    Tak tento recept určitě budu vařit častěji, vyzkoušela jsem a u rodiny i u sebe velmi uspěl- s vepřovou plecí, spíš odřezky od řízků. Slonenská kuchyně je báječná

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:53

    Ten recept, ktorý tu je, je bez toho bôčika, ten sa dáva navrch. Alebo iné mäsko.

  • Tereza J. | 7. 1. 2008 11:52

    Tento recept tu už je aj s obrázkom, je to fakt dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Smažení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený kmín Hlávkové zelí Olej Paprika Polohrubá mouka Rajský protlak Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové maso na kmínu a pivu

Vepřové maso na kmínu a pivu

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

73
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
60
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
51
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
46
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Rajčatové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact