Slupku rajčat křížem nakrojíme a přelijeme je vařící vodou. Minutu blanšírujeme, potom rajčata prudce ochladíme a sloupneme slupku. Rajčata rozpůlíme, vykrojíme tvrdé zbytky stonků a jadérka vydlabeme lžící. Dužninu nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a drobně pokrájíme cibuli. Spolu s kousky rajčat ji vhodíme do pánve s rozpálenou lžící oleje a 4 minuty dusíme. Osolíme a opepříme. Oloupeme česnek a nasekáme na kousky. Rozpálíme 3 lžíce oleje a česnek na něm osmahneme. Na ochuceném oleji potom osmažíme zlatavé topinky. Na opečený chléb rozdělíme rozvařená rajčata. Otrháme lístky bazalky a nasekáme je. Posypeme jimi toasty. Navrch dáme trošku strouhaného parmezánu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Táňa K.
|9. 2. 2009 17:45
Toto jednoduché jídlo vaříme v malé obměně velmi často, protože je to rychlé, lehké, snadno dostupné a strašně dobré. Jen rajčata neloupeme, ale zužitkujeme je i se slupkou. Někdy vynecháme cibulku a děláme jen rajčata s česnekem a pak navrch sýr nebo bylinky. A já směs pro sebe ještě trošku přislazuji.:-)
Veronika Rezkova
|9. 11. 2004 18:38
Hmmm,tak tohle je opravdu moc dobry a take velmi levny a nenarocny recept, ja jsem jeste pridala nivu a ta tomu dodalu pikantnejsi chuť.