Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce oleje, dochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem… Mícháme, až se svaří na hustotu omáčku.
2
Pokud děláme do rezervy, plníme ještě horké do skleniček (z kila rajčat se naplní 2 malé zavařovačky). Je to vlastně hustá omáčka, kterou můžeme použít na chleba, potřít s ním brambory nebo zeleninu před grilováním, jako náplň a samozřejmě po italsku na těstoviny.
Dneska jsem dělala první várku a budu dělat zítra druhou. Možná to není "pravé pesto", ale chuťově je to moc dobré a pokud často děláte těstoviny na různé způsoby (můj případ), tak je to skvělý způsob, jak si předem připravit omáčku, se kterou pak můžete pracovat.
marian.x
|17. 2. 2011 12:59
:-D tak tohle nemá s rajčatovým pestem opravdu nic společného....Originál Pesto Rosso se totiž nevaří a je zásadně ze sušených rajčat a bazalky...pokud nepoužíváte internet pouze na hraní her a stahování filmů najděte si prosím originál recept na pesto..