Rohlíky nakrájíme na plátky a zvlhčíme mlékem. Na dno vymazané a strouhankou vysypané formy uložíme vrstvu rohlíků, na kolečka nakrájená rajčata, kolečka cibule, proužky papriky, plátky vajec, kolečka klobásy, pokapeme kečupem a vrstvení ještě jednou zopakujeme. Na vrchu budou plátky rohlíků.
2
V 1 dl mléka rozmícháme strouhaný sýr (sýr nemusí být), prolisovaný česnek, trošku soli a jemně sekanou bazalku a zalejeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Honzíková
|4. 2. 2010 15:23
Je báječná úplně neskutečně dělám ji podruhé a opět krásně provoněla byt mňam m%nam už se na ni těším. Dala jsem do ní točeňák a nahoru spousty sýra :)
Zdena z JM
|29. 4. 2009 06:50
Tak na rajčatovou žemlovku došlo až nyní. Musím říct, že to stálo zato. Celá rodina si moc pochutnala.Určitě se u nás toto jídlo nevařilo naposledy. Jen malá obměna:klobásku a cibuli jsem opražila nejprve na pánvi na trošce oleje. Jinak za 1.
Zdena z JM
|6. 8. 2008 08:54
Komentáře jsou dobré nejen proto, že v nich napíše každý svou zkušenost nebo vychytávku s receptem, ale i proto, že se občas připomene nějaký zapomenutý recept. Že je tady recept na rajčatovou žemlovku, jsem vůbec netušila. Moc mě zaujal a nejpozději příští týden vyzkouším. Už teď vím, že to bude určitě vynikající.
Irena Klasová
|6. 8. 2008 08:18
Dávám za 1*, včera vyzkoušeno, jen jsem doma neměla klobásu a cibuli jsem vynechala a i přesto to bylo vynikající. Rychlý typ na večeři. Jen jsem nevěděla, jak dlouho se to peče a při kolika stupních. Troubu jsem tedy vyhřála na 200 a pak jsem pekla při 175 zhruba 25 minut.
Jarka O.
|5. 10. 2007 19:24
Terezko, právě jsme dojedli, bylo to moc dobré, i můj mlsný muž chválil:-)), já byla spokojená, protože jsem krásně upotřebila zbylá rajčata a rohlíky. Rodina posílá 1.
Irena Zahoříková
|3. 9. 2007 07:22
Vyzkoušeno. Moc jsme si pochutnali, takže je zařazena mezi oblíbené recepty naší rodiny ;-D
Tereza J.
|28. 8. 2007 19:24
Čím ste namazali pekáč?L Mne sa ešte neprilepila ani sladká žemľovka, keď robím s jablkami alebo tvarohom.
Kamil Krybus
|28. 8. 2007 17:08
Odzkoušeno, chuťově OK. Pouze jako první nebudu příště dávat pečivo, ale buď anglickou, nebo přímo kolečka klobásy. I když bylo vymazáno a vysypáno, přesto se pečivo přilepilo ke dnu zapékací misky.
Romana
|27. 8. 2007 20:23
Hanko, píšete že dáváte 1* a hodnocení je zatím O. Možná, že jste zapomněla. Stačí se přihlásit a kliknut na 1. Uvedený recept mám již v oblíbených a v nejbližší době ho i já vyzkouším.
Anonym
|27. 8. 2007 09:16
Tak poslušně hlásím, po víkendu jsem zjistila, že to nejen dobře vypadá, ale ještě lépe chutná :-) A dá se trochu experimentovat i s kořením.
Hana Ančincová
|27. 8. 2007 08:59
Opravdu je výborná.Dělala jsem ji na večeři,jen se po ní zaprášilo.Dávám za 1*.
Tereza J.
|24. 8. 2007 20:46
Je to dobré, mám aj foto, ale až zajtra pošlem fotečky, takže sa objaví neskôr:)))