A co takhle přidat olivový olej... ten tam nesmí chybět.
Prosím vás, všimli ste si vôbec, na čo sa používa ? Posledné 2 riadky receptu. Na OCHUCOVANIE, ak na chlieb, tak v tenkej vrstve na hrianky alebo na chlebík s maslon. :-)
Já teda moc nevím. Přečetla jsem si v komentářích, že je tam moc soli a česneku, tak jsem tam dala třetinu toho, co je zde psané. Stejně to bylo česnekové natolik, až to bylo jako pomazánka nepoživatelné. Navíc i na pomazánku velmi řídké. Nakonec jsem to použila jako základ na omáčku do těstovin, kdy jsem ale musela směs hodně dlouho povařit, abych se zbavila česneku.
Radím dávat o hodně míň soli a raději sterilovat. Dala jsem na 2,5 kg hmoty množství soli dle receptu pro 1 kg a i tak je to velice přesolené. Dle rady níže jsem tekutý vnitřek rajčat odstranila (ivymačkáním nebo lisem na citron,
Tento recept je jednoduchý a moc dobrý. Kdo má dostatek rajčátek, doporučuji vyzkoušet
Loni jsem tento recept objevila a udělala z přebytku rajčat.Kromě použití pod maso, do polévek a pod. nám nejvíc chutná na langoších.Nikdy jsme nesnědli tolik langošů,jako letos v zimě a to jedině díky této pomazánce.Langoš se jemně natře, přes to trochu kečupu a navrch sýr.Mňam
Myslím že ne je to v llednici a sůl, čsnek a kolej to konzervují a nějak rychle to mizí takže to asi dlouho nevydrží ... musím udělat novou várku :-))
Věrko a nebude se to s tím olejem kazit?
Terezko je to výborný díky. Trochu jsem recept opravila: rajčata jsem vymačkala jako citron a pomixovala do jemna,přimíchala česnek, sůl a nakonec jsem přidala asi dcl olivového oleje. Není to vodnaté a je to výborné do salátů i na langoše na chleba atd. Dávám 1
Ten recept znam dobre (taky delam kazdy rok) Akorat misto cesneku davam feferonku. Je nejlepsi z takovych trochu podlouhlych rajcat, maji hodne tuhou slupku ale skoro zadna seminka. Ta stava na dno se vzdy objevy, neni na zavadu, pred podanim staci zamichat. My to podavame jako vychlazeny napoj do sklenicek v zime k jidlu misto salat:-)) Husta hmota co je navrh rada pouzivam na pizzu.
Tekutina na dne fľaštičiek nevadí, je to tým, že máte vodnatejšie paradajky. Pomazánka je skutočne redšia, ale používate ju ako nátierku v tenučkej vrstve, takže to nevadí, ak použijete pod mäso alebo ako príchuť do šalátu, nebude to vadiť. Môžete na natieranie vyberať hustejšiu časť a to redšie nechať pod mäso. Nie všetky paradajky sú rovnaké, ale skutočne to nevadí.
Já musím bohužel napsat, že rajčatová hmota byla strašně řídká, asi jsem měla zvážit až oloupaná rajčata bez vody, ne celá, jak jsem udělala. Taky 300g česneku bylo na mne strašně moc (5 velkých paliček) na pouze kilo rajčat, hodně jsem ubrala a i tak to bude spíš na dochucení omáček, je to dosti štiplavé.
Dobrý den, jsem ráda za tento recept. Urodilo se mi hodně rajčat a tak jsem dle receptu Terezky včera zpracovala. Měla bych dva dotazy: 1) na dně skleniček se mi objevila voda, je to na závadu? 2) Hmota mi připadala řídká, vadí to? Chuťově je to perfektní. Můžete mi odpovědět na mé dotazy? Děkuji
Paní Tereze taky moc děkuji! Skoro každý Váš recept si ukládám! Miluji rajčata na všechny způsoby a tahle pomazánka mi bude určitě chutnat i na těstovinách s trochou másla...nebo na vece s máslem a navrch cibulku a kapičku majolky..mňam..napadá mě toho...jsem holt mlsná h...
Ani nevíte,jak se těším na rajčata!Udělali jste mi radost,jelikož neumím zavařovat a tohle se zavařovat nemusí,tak doufám,že v zimě vytáhnu sklenici s rajčat.pomazánkou a hurá s ní třeba na špagetky:o)))
Tak tohle dělám už léta a řekla bych,že je to nejvděčnější využití rajčat a dá se to kromě buchet přidat do všeho, výborné do polévek.
Tuto pomazánku znám pod názvem" Kirgizský česnek".Dělám ji už léta.Skladuju v ledničce,ale určitě by stačila i studená spíž.Když jsem měla málo rajčat,polovinu dávky jsem nahradila cuketou.Kromě toho,co uvedla Terezka,používám také pod maso,do guláše a zkrátka všude tam,kde se používá česnek.
Nám to strašne chutí na maslovom chlebíku v tenkej vrstve.
Terezko,mockrát děkuji,je to levná a hlavně nenáročná varianta jak zpracovat rajčata.Naplním skleničky od přesnídávek a budeme i v zimě hodovat.Díky.
Skladujete ako ostatné zaváraniny, niekde v komore, špajze, pivnici, proste na chladnejšom mieste. Vydržia dlho, celú zimu, ak máte toho dostatok, pretože soľ a cesnak konzervujú a nedovolia baktériám sa množiť.
Jak se skladují a jak dlouho vydrží takto upravená rajčata?