• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová pomazánka

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rajčata
    • 300
      g česnek
    • 70
      g sůl

Postup přípravy receptu

1
Zralá zdravá rajčata umyjeme, osušíme a umeleme na masovém mlýnku. Můžeme i rozmixovat. Přidáme sůl a prolisovaný česnek. Dobře promícháme a naplníme do menších lahviček se šroubovacím víčkem. Není třeba sterilovat.
2
Používáme na ochucování polévek, omáček, salátů, ale i v tenké vrstvě na topinky nebo chléb s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Rajčatová rýže

Rajčatová rýže

Jednoduchá rajčatová omeleta s dvojitou porcí sýru

Jednoduchá rajčatová omeleta s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • edgarpoe | 26. 2. 2016 05:56

    A co takhle přidat olivový olej... ten tam nesmí chybět.

  • J, Terezua | 8. 12. 2014 21:34

    Prosím vás, všimli ste si vôbec, na čo sa používa ? Posledné 2 riadky receptu. Na OCHUCOVANIE, ak na chlieb, tak v tenkej vrstve na hrianky alebo na chlebík s maslon. :-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 7. 12. 2014 17:42

    Já teda moc nevím. Přečetla jsem si v komentářích, že je tam moc soli a česneku, tak jsem tam dala třetinu toho, co je zde psané. Stejně to bylo česnekové natolik, až to bylo jako pomazánka nepoživatelné. Navíc i na pomazánku velmi řídké. Nakonec jsem to použila jako základ na omáčku do těstovin, kdy jsem ale musela směs hodně dlouho povařit, abych se zbavila česneku.

  • Anna | 7. 10. 2012 15:59

    Radím dávat o hodně míň soli a raději sterilovat. Dala jsem na 2,5 kg hmoty množství soli dle receptu pro 1 kg a i tak je to velice přesolené. Dle rady níže jsem tekutý vnitřek rajčat odstranila (ivymačkáním nebo lisem na citron,

  • Věra Štroblová | 18. 8. 2008 11:02

    Tento recept je jednoduchý a moc dobrý. Kdo má dostatek rajčátek, doporučuji vyzkoušet

  • Jája Beky | 10. 4. 2007 12:50

    Loni jsem tento recept objevila a udělala z přebytku rajčat.Kromě použití pod maso, do polévek a pod. nám nejvíc chutná na langoších.Nikdy jsme nesnědli tolik langošů,jako letos v zimě a to jedině díky této pomazánce.Langoš se jemně natře, přes to trochu kečupu a navrch sýr.Mňam

  • Věra | 25. 8. 2006 15:05

    Myslím že ne je to v llednici a sůl, čsnek a kolej to konzervují a nějak rychle to mizí takže to asi dlouho nevydrží ... musím udělat novou várku :-))

  • Jana Povolná | 22. 8. 2006 12:44

    Věrko a nebude se to s tím olejem kazit?

  • Věra | 21. 8. 2006 07:28

    Terezko je to výborný díky. Trochu jsem recept opravila: rajčata jsem vymačkala jako citron a pomixovala do jemna,přimíchala česnek, sůl a nakonec jsem přidala asi dcl olivového oleje. Není to vodnaté a je to výborné do salátů i na langoše na chleba atd. Dávám 1

  • Airan Novakova | 16. 8. 2006 20:30

    Ten recept znam dobre (taky delam kazdy rok) Akorat misto cesneku davam feferonku. Je nejlepsi z takovych trochu podlouhlych rajcat, maji hodne tuhou slupku ale skoro zadna seminka. Ta stava na dno se vzdy objevy, neni na zavadu, pred podanim staci zamichat. My to podavame jako vychlazeny napoj do sklenicek v zime k jidlu misto salat:-)) Husta hmota co je navrh rada pouzivam na pizzu.

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 16:54

    Tekutina na dne fľaštičiek nevadí, je to tým, že máte vodnatejšie paradajky. Pomazánka je skutočne redšia, ale používate ju ako nátierku v tenučkej vrstve, takže to nevadí, ak použijete pod mäso alebo ako príchuť do šalátu, nebude to vadiť. Môžete na natieranie vyberať hustejšiu časť a to redšie nechať pod mäso. Nie všetky paradajky sú rovnaké, ale skutočne to nevadí.

  • Hospodyňka | 14. 8. 2006 10:27

    Já musím bohužel napsat, že rajčatová hmota byla strašně řídká, asi jsem měla zvážit až oloupaná rajčata bez vody, ne celá, jak jsem udělala. Taky 300g česneku bylo na mne strašně moc (5 velkých paliček) na pouze kilo rajčat, hodně jsem ubrala a i tak to bude spíš na dochucení omáček, je to dosti štiplavé.

  • Bohuslava Kolářová | 12. 8. 2006 12:06

    Dobrý den, jsem ráda za tento recept. Urodilo se mi hodně rajčat a tak jsem dle receptu Terezky včera zpracovala. Měla bych dva dotazy: 1) na dně skleniček se mi objevila voda, je to na závadu? 2) Hmota mi připadala řídká, vadí to? Chuťově je to perfektní. Můžete mi odpovědět na mé dotazy? Děkuji

  • Alena Hanusová | 18. 5. 2006 14:18

    Paní Tereze taky moc děkuji! Skoro každý Váš recept si ukládám! Miluji rajčata na všechny způsoby a tahle pomazánka mi bude určitě chutnat i na těstovinách s trochou másla...nebo na vece s máslem a navrch cibulku a kapičku majolky..mňam..napadá mě toho...jsem holt mlsná h...

  • Jana Kutačová | 17. 5. 2006 07:38

    Ani nevíte,jak se těším na rajčata!Udělali jste mi radost,jelikož neumím zavařovat a tohle se zavařovat nemusí,tak doufám,že v zimě vytáhnu sklenici s rajčat.pomazánkou a hurá s ní třeba na špagetky:o)))

  • Jana P. | 16. 5. 2006 12:31

    Tak tohle dělám už léta a řekla bych,že je to nejvděčnější využití rajčat a dá se to kromě buchet přidat do všeho, výborné do polévek.

  • Zdena z JM | 16. 5. 2006 10:40

    Tuto pomazánku znám pod názvem" Kirgizský česnek".Dělám ji už léta.Skladuju v ledničce,ale určitě by stačila i studená spíž.Když jsem měla málo rajčat,polovinu dávky jsem nahradila cuketou.Kromě toho,co uvedla Terezka,používám také pod maso,do guláše a zkrátka všude tam,kde se používá česnek.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 10:32

    Nám to strašne chutí na maslovom chlebíku v tenkej vrstve.

  • Jana Kutačová | 16. 5. 2006 09:58

    Terezko,mockrát děkuji,je to levná a hlavně nenáročná varianta jak zpracovat rajčata.Naplním skleničky od přesnídávek a budeme i v zimě hodovat.Díky.

  • Tereza Jarčušková | 16. 5. 2006 09:50

    Skladujete ako ostatné zaváraniny, niekde v komore, špajze, pivnici, proste na chladnejšom mieste. Vydržia dlho, celú zimu, ak máte toho dostatok, pretože soľ a cesnak konzervujú a nedovolia baktériám sa množiť.

  • Jana Kutačová | 16. 5. 2006 09:34

    Jak se skladují a jak dlouho vydrží takto upravená rajčata?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Slaný dort I

Slaný dort I

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

102
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
50
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
29
Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec
Jednoduché švestkové…
23
Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček
Jablečný (ovocný) nákyp…
17
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Rajčatová polévka s paprikami
Rajčatová polévka s paprikami
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s petrželovým pestem
Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Rajčatová rýže
Rajčatová rýže
Rajčatová salsa
Rajčatová salsa
Rajčatová žemlovka
Rajčatová žemlovka
  • Recepty.cz
  • Rajčatová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact