Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme česnek. Po osmahnutí vyklopíme na cibulovo-česnekový základ rajčata, podlijeme červeným vínem a vodou, opepříme, přídáme bazalku a povaříme do změknutí.
2
Pak rozmixujeme, rozředíme vínem nebo vodou na potřebnou hustotu, dochutíme solí, cukrem, pepřem a bazalkou.
3
Na talíři posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme bazalkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|16. 2. 2007 17:49
Prosím administrátory, aby přidali do ingrediencí cukr a ke slovům dochutíme solí, rovněž slovo cukrem. Ta moje skleróza! Děkuji
Di
|29. 1. 2007 10:46
To Vám přesně neřeknu, ale tekutin nebude více než 1/2 l (vína ne více než cca 2 dl). V prvním případě tolik, aby suroviny byly potopené a potom se dobře rozmixovaly. Později přidejte tolik tekutin, aby polévka měla dobrou chuť a hustotu, jakou budete chtít (nebude to mnoho, protože se nezahušťuje.