• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
Napište svůj komentář k receptu

Rajčatová polévka s kroupami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajčatová polévka s kroupami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g kořenová zelenina
    • 1
      l voda
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř mletý celý
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • 1
      plechovka rajský protlak velký, nebo 250g rajčat
    • olej
    • celerová nať
    • sůl nebo vegeta nebo masox
    • 1
      hrnek kroupy vařené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou zeleninu osmažit na tuku, zaprášit moukou, osmažit. Zalít vodou, rozmíchat, povařit.
2
Přidat protlak/rajčata, koření, sůl, masox. Provařit cca 15 min.
3
Vsypat kroupy, nechat projít varem. Dochutit solí, celerovou natí, příp. dle chuti malou troškou cukru.
4
Nemáte-li v oblibě zeleninu v polévce, lze polévku před přidáním krup propasírovat či zlehka promixovat a zcedit.
5
Pro neznalé: kroupy se vaří dost dlouho, doporučuji uvařit ve větším množství v papiňáku a uskladnit porce v mrazáku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 21:40

    Do paradajkovej robím krupicové halušky alebo slovenskú ryžu. To varenenie a namáčanie krúpov som myslela všeobecne. Ale u nás robíme paradajkovú polievku sladkú:)))

  • Olga Zehnalová | 3. 11. 2008 19:33

    Ja dávam zasa uvarenú ryžu alebo drobnú cestovinu napr.písmenká - to majú veľmi radi deti.

  • Tereza J. | 3. 11. 2008 13:29

    Ja krúpy namáčam, podobne ako strukoviny, a potom sú uvarené raz dva. Namáčam asi tak 3-4 hodiny.

  • Jarka | 12. 2. 2007 15:00

    Jak dlouho vařit kroupy v papiňáku, jaké množství a kolik vody? Nikdy jsem je nevařila, ale ráda vyzkouším. Děkuji

  • Světlana | 30. 1. 2007 19:59

    Pohanka není špatná, ale jde pak o jiné jídlo....:-) Tahle polévka je nejlepší s velými kroupami

  • Šárka V | 19. 1. 2007 12:17

    Místo krup můžeme použít naklíčenou nebo přes noc namočenou pohanku, vaří se pouze 5-10 minut. Pokud pohanku namáčíme, vodu použijeme na přípravu polévky, obsahuje rutin (zpevňuje cévy).

  • aluška 50 | 18. 1. 2007 15:02

    já nepoužívám protlak ale rajčatové pyré bez cukru-chuťově je opravdu výborné...

  • Renata Kolářová | 18. 1. 2007 13:21

    Máte zkušeenost,zda jsou lepší rajčata nebo protlak? Já dělávám polévku z čerstvých domácích rajčat, a bývá poměrně hodně kyselá.

  • Gábina Houšková | 18. 1. 2007 11:24

    jak dlouho je vaříte v papiňáku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celerová nať Hladká mouka Kořenová zelenina Kroupy Olej Pepř mletý Rajský protlak Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Domací houstičky

Domací houstičky

Pizza z celozrnné mouky

Pizza z celozrnné mouky

Grilovaný řapíkatý celer

Grilovaný řapíkatý celer

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

48
Domácí lučina
Domácí lučina
41
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
38
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
37
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice
36
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Rajčatová polévka s kroupami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact