Na másle osmahneme nadrobno krájenou cibuli, zasypeme hladkou mouku, zamícháme, aby se neudělaly hrudky a zalijeme studenou vodou. Přidáme koření (kdo chce může zabalit do kousku gázy a po uvaření vyjmout) a drobně nakrájenou zeleninu.
2
Povaříme 45 minut, přidáme masox, kečup, krátce povaříme. Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Na talíř připravíme porce strouhaného sýra, které zalijeme horkou polévkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|11. 11. 2012 07:25
proč se ta polévka jmenuje rajčatová, když v surovinách není ani jedno rajče, ale tři lžíce kečupu?
Lenka walová
|3. 1. 2008 10:19
Tak tohle byla ta nejlepší rajská, jakou jsme kdy měli. Dceři ani nevadil celer, který jinde nesnáší. Opravdu velká dobrota, doporučuji vyzkoušet. Děkuji.
Anonym
|28. 4. 2005 10:02
Vločky přidávám spolu se zeleninou, omlouvám se že nebylo dopsáno.