Rajčata oloupeme, nakrájíme. Na oleji opražíme nakrájený česnek, přidáme rajčata, rozmarýn, cukr, osolíme, opepříme. Na mírném ohni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
2
Potom přidáme posekané kapary a olivy.
3
Omáčku podáváme jako přílohu k masům, k těstovinám. Pokud chceme, můžeme omáčku naložit do sklenic, uzavřít a sterilovat asi 10 min., aby chytlo víčko.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
magda
|20. 8. 2013 16:12
Vynikající. Přidala jsem trochu chilli a příště určitě budu dělat bez cukru. Měla jsem asi dost sladká rajčata. Ale jinak dávám jedničku !
Prdel
|24. 4. 2013 08:41
Ale na promazání prdele to je dobré ;-)
Miroslava Severová
|19. 6. 2009 07:40
Ježiš, ajo, jsem to ale nepozorná čtenářka. Díky za upozornění.
Tereza J.
|18. 6. 2009 19:04
Mirka, paradajky sa lúpu ( pozri recept ), takže šupky tam nebudú. A semienka sa pekne rozvaria, kým omáčka zhustne. Nič nepasírujem. Občas nejaké semienko ostane, ale to nevadí,.
Miroslava Severová
|18. 6. 2009 07:20
Chci se jen optat, rozvařená rajčata nepasíruješ? Necháváš i se šlupkami a semínkami?Jinak už mám v oblíbených a určitě vyrobím.
Tereza J.
|29. 9. 2007 17:21
Naplním omáčku do malých fľaštičiek, uzatvorím a sterilizujem od bodu varu 10-15 min. Ospravedlňujem sa, že odpovedám teraz, ale akosi mi to vlani ušlo, až teraz prikladám fotku, tak som si vašu otázku všimla.
Martina
|7. 10. 2006 20:37
Muzu se zeptat, jak zavarujete?
Pavlína Svitáková
|23. 5. 2006 10:03
Jejda,tento recept vypadá slibně.Vítám,každý recept na zpracování rajčat či paprik.Tento neznám,je s rozmarýnkem a olivami.Mňam!!Terezko moc dík.Určitě i zavařím a bude dobrá mimo jiné i na potření pizzy.:-)