Pórek podélně rozřízněte a dobře propláchněte. Pak ho nakrájejte na plátky. Rajčata také opláchněte a nakrájejte na plátky. Do zapékací mísy nebo pekáčku dejte vrstvu pórku, na to vrstvu na plátky krájených rajčat. Pokapejte octem a okořeňte solí, pepřem a dalším kořením. Navrch dejte strouhaný sýr. Vrstvy můžete zopakovat. V každém případě poslední vrstvou je strouhaný sýr, na který nasypete chlebové drobty či strouhanku. Zapékejte v troubě rozehřáté na 190 st. C. Až jsou chleb.drobty zapečené dozlatova.
2
Tip: Místo strouhaného nízkotučného sýra použijte sýr cottage. Místo čerstvých rajčat můžete použít i sterilovaná, mimo sezonu je to asi i chutnějsí.
3
Poznámka: Olej do pekáčku není nutný, díky šťávě z rajčat. Proto je důležité aby byla rajčata zralá.