Rajčata omyjeme a seřízneme jim vršky. Vydlabeme dužinu a pokrájíme jí na kostky. Housku namočíme do mléka nebo do vody. Oloupanou cibuli jemně posekáme. Dvě lžíce odložíme stranou. V míse smícháme mleté maso, vejce, vymačkanou housku, pokrájenou cibuli, rozdrobený ovčí sýr a sekané bylinky. Osolíme, opepříme. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřáté pánvi. Přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přimícháme pokrájenou rajčatovou dužinu a dusíme na mírném ohni, aby vynikla omáčka. Osolíme, opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Rajčata naplníme masovou směsí a přiklopíme vršky. Vložíme do vymazané zapékací formy a přelijeme rajčatovou omáčkou. Pečeme zhruba 30 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gabriela B
|20. 10. 2005 19:25
Pokud chcete více omáčky, můžete k rajčatové dužině přidat ještě konzervu loupaných rajčat. Houska se dá nahradit strouhankou. Někdy také přidávám do masové směsi pokrájené černé olivy.
KATERINA BUNJAKU
|16. 10. 2005 01:02
ahojky.DNES,V NEDELI TO ZKUSIM UVARIT,DOUFAM,ZE SI S MUZICKEM POCHUTNAME(JESTLI SE MI TO POVEDE).TAK CAUKY KATERINA.