• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
Napište svůj komentář k receptu

Ragů (salsa Bolognese) iliti

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající ragů na boloňský způsob z mletého masa, rajčat, mrkve a cibule. Podlité troškou červeného vína dostává parádní chuť. Dejte si ho k těstovinám a uvidíte, že si všichni budou chtít přidat.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl od koření pro pravé italské ragů se používá jenom sůl
    • 1
      l rajčata pasírovaných rajčat (můžete použít i 'tomatino' kečup)
    • 2
      ks mrkev
    • 300
      g mleté maso nelépe je použít směs vepřového a jehněčího mletého masa

Postup přípravy receptu

1
Osmahneme jemně nakrájenou cibuli na troše oleje, já používám olivový, ale můžete použít i olej slunečnicový. Když dostane zlatavou barvu, přidejte nastrouhanou mrkev, propražte ještě 2-3 minuty. Teď můžete přidat i maso. Poduste ještě trochu a přidejte pasírovaná rajčata, sůl. Ragů je potřeba vařit dobré 2 hodiny, v lepších restauracích i 5 hodin, protože čím se více vaří má lepší chuť.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
První tajemství dobré omáčky je v červeném vínu. Když opražíte maso, přidejte trochu červeného vína (trochu = půl deci). Ragů dostává lepší chuť a změní se barva omáčky.
3
Druhé, nemáte 5 hodin čas na vaření ragů, šťáva je řídká a co potom? V tom případě smíchejte lžičku mouky s trochou vody. Potřebujete dostat hustou směs, kterou přidáte do ragů. Mouka váže nepotřebnou vodu a zhušťuje omáčku.
4
Jedna rada: jestli se nemůžete obejít bez oregána, můzete ho tam přidat. Příloha: těstoviny.

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Bolognese (boloňské) karbanátky

Bolognese (boloňské) karbanátky

Boloňská pizza

Boloňská pizza

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dospeta | 7. 5. 2014 11:01

    Jednoduché a přitom skvělé. Rozhodně doporučuji, většinou vařím cca 2,5h, taky zamražuji. Budeme mít dnes k obědu, už se těším. Díky za recept. Petra

  • Frantiska :) | 20. 8. 2008 22:15

    5h se to vari pro chut :) ja to jednou vyzkousela a ted uz si varim vzdycky nekolik litru naraz a pak zamrazuju, na dlouhe pomale vareni nedam dopustit ... sice si nekdo rika ze jsem blazen, ze 45min staci, ale ja mam pocit, ze ta chut je jina

  • Oldřich Gargulák | 20. 8. 2008 00:43

    Slušný recept na zpracování nadúrody rajčat. Já dělám z hovězího a ještě přidám celer, když je tak řapíkový.Troška česneku není na škodu. Nezahušťuji moukou, vařím tak dlouho, až zhoustne, rozhodně to není 5 hodin. Skladuji v mrazáku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Boloňská Těstoviny & rizota Špagety Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Mleté maso Mrkev Rajčata Sůl

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vařit těstoviny, aby se neslepily

Poslední sledované recepty

35
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
35
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
33
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…
29
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

Martin Kocián po koncertu Luneticu: Emotivní vzkaz Tereze Pergnerové

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo z Delissy
Raffaelo z Delissy
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z dýně
Ragú z dýně
Ragú z kuřecích jater
Ragú z kuřecích jater
  • Recepty.cz
  • Ragů (salsa Bolognese) iliti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact