Kýtu nejprve opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Nakrájejte ji na nudličky a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Pak maso podle své chuti osolte, opepřete, vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
2
Do vypečené šťávy dejte lžíci másla a orestujte v ní najemno nasekané šalotky. Vložte očištěné lišky a krátce je poduste. Přilijte bílé víno a přiveďte k varu. Přidejte vývar se smetanou. Společně povařte asi 10 minut.
3
Telecí maso vložte zpět do omáčky, dochuťte tymiánem a prohřejte.
4
Mezitím si nahrubo nastrouhejte brambory. Přisypejte k nim škrobovou moučku, sůl, pepř a promíchejte. Na rozpáleném oleji tvarujte placičky a opečte je dozlatova. Nechte je okapat na papírovém ubrousku a podávejte s telecím ragú.