• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Raffaelo z Delissy
Napište svůj komentář k receptu

Raffaelo z Delissy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Raffaelo z Delissy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks delissa bílá
    • moučkový cukr
    • 0,50
      ks máslo změlké (125g)
    • hnědý rum
    • mandle - loupané
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

1
Nastrouháme oplatky, vmícháme do másla utřeného s cukrem, přidáme trošku rumu. Touto směsí obalíme mandli, celou kuličku obalíme ve strouhaném kokosu a dáme vychladit.
2
Dobrou chuť přeje moje šikovná kamarádka Elena!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xpavlina.x | 29. 11. 2015 13:41

    Prosím kolik mám dát toho cukru?

  • xpavlina.x | 29. 11. 2015 13:39

    Prosím kolik mám dát toho cukru?

  • Gita | 28. 2. 2013 08:24

    Teda...snad lepší sníst si oplatky a rafaello si udělat poctivě, domácí, ne?!

  • WeeBear
    WeeBear | 27. 2. 2013 15:16

    Jedla jsem hodně raffaello kuliček, dostala jsem mnoho receptů, ale žádné mi nechutnaly tak, jako právě tyto z Delisy, které dělám každoročně. Doporučuji dál a dávám 1!

  • martina hartmanová
    martina hartmanová | 24. 9. 2011 11:15

    dejte je na mrazák tam se Vám určitě nepokazí :-)

  • Gabriela | 6. 12. 2010 10:33

    Nevíte některá jak dlouho před vánoci je mám udělat. Nechtěla bych, aby se mi v lednici zkazily. Díky

  • Oldřich Gargulák | 24. 10. 2008 20:43

    Chystám se na to až na Vánoce...Lískové ořechy: dříve, když se řeklo "loupané" jednalo se o pražené; ořechy se praží (na pánvi, v Remosce, v troubě) až začnou slupky povolovat (pozor nespálit), tak se slupky promnutím (např. v utěrce) odřou. Prodávají se i loupané, ale ty nebývají pražené. Pražené lískáče jsou aromatičtější... Je zde hodně stesku nad lepivostí hmoty. Vedle množství použitého másla, by příčina mohla být v použití másla samotného - obsahuje totiž vodu, a rum jí má taky 60%. A co dělají oplatky s vodou...?

  • Oldřich Gargulák | 24. 10. 2008 19:37

    Hospodyňko, dík za tu sypkou smetanu do kávy...

  • Petra Huppertová | 17. 12. 2007 13:00

    Taky musím dát jedničku s hvězdíčkou. Dělala jsem letos troje a tyhle to vyhrály u celé rodiny. Takže dělám další várku.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:25

    Také dávám 1, nám chutnalo:-)

  • Zuzana C | 2. 1. 2007 15:18

    Přidávám se k máslovým kritikům,použila jsem 3 Delissy XXl,100g másla a musela jsem přisypat tolik kokosu,že byly kuličky bez chuti(po asi týdnu v lednici).

  • Hospodyňka | 2. 1. 2007 08:42

    Sice trochu s křížkem po funuse (teda po Vánocích), ale těm, kdo budou zkoušet příští rok doporučuji do tohoto receptu přidat sypkou smetanu do kávy. Funguje jako mouka, nemusí se pak přidat ani kokos a máte krásné, nemastné, smetanové kuličky.

  • beba | 30. 12. 2006 23:02

    Robila som na Vianoce, je pravda, že sa cesto trochu lepilo, ale pridala som kokos a vec bola vyriešená. Všetým nám veľmi chutnali, len ich bolo málo a ledva sa mi podarilo ochutnať. Inak super!!!!

  • Kateřina Lašáková | 30. 12. 2006 11:27

    Zkusila jsem je a opravdu nám vůbec nechutnaly. Bylo tam příliš cítit ty oplatky. Minule jsem dělala Rafal-Rokl kuličky, a ty byly vinikající. Sice mi tam z té zdravotní stránky vadí ta kostka 100% tuku, ale prostě byly lepší.

  • Jana Tomčíková | 29. 12. 2006 14:07

    Tak já se nemohu ke komentářům vyjádřit, protože vloni jsem pouze konzumovala a recept jsem napsala od dobré kamarádky tak, jak mi ho předala, ani mě nenapadlo pochybovat, že by mohl být nějaký problém.Vyzkoušet recept mi nedovolila nemoc (chytla jsem od syna" hezkou" angínu), takže snad příště, aspoň, že některým chutnalo.

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:17

    I nám toto cukroví moc chutná,ale podle receptu se opravdu dělat nedá.Musela jsem přidat kokos,ale na chuti to neubralo.Dávám 1.

  • Lada Kovářová | 29. 12. 2006 09:16

    Nám chutnají moc... máslo jsem přidávala postupně podle hustoty směsi, aby šly tvarovat kuličky.

  • Andra | 28. 12. 2006 23:48

    Podľa môjho názoru sú guľky príliš mastné. Cesto je lepivé a nepracuje sa s ním dobre. Nabudúce skúsim radšej iný recept.

  • Jana V. | 20. 12. 2006 06:48

    Souhlasím s Jitkou,také jsem měla hmotu chuťově dobrou,ale spíš k namazání na vánočku.

  • Andra | 18. 12. 2006 14:27

    Pozná niekto dobry recept aj na šúpanie lieskových orieškov?

  • Ivana | 18. 12. 2006 14:04

    Jsou vynikající. Dala jsem 3 Delisy, jen 5 dkg másla a žáden cukr. Přisypala trošku kokosu a obalila. Dávám za 1.

  • Katka Maršálková | 18. 12. 2006 09:45

    taky jsem přidávala kokos. přestože jsem měla hmotu v lednici, stejně mi pak v teple při tvoření povolila. Ale jsou výborné! Recept už jsem poslala dál :o)

  • Lucka | 18. 12. 2006 07:16

    Já jsem tu hmotu taky měla lepivou ( a to jsem dala míň másla), tak jsem ji na chvilku dala ztuhnout do mrazáku a pak šly kuličky dělat krásně.

  • Zdeňka | 17. 12. 2006 18:17

    Taky jsem měla hmotu lepivou a vyřešila jsem to stejně,přidala jsem kokos.Jsou výborné,dávám za 1.

  • Jana Tomčíková | 17. 12. 2006 16:05

    Já mandle dám na sítko nad hrnec s vařící vodou, chvíli je tam nechám a pak propláchnu studenou vodou, jde to lehce (slupka se uvolní a nafoukne, podobně loupu rajčata).Loupou je pak děti, je to jejich oblíbená činnost.Když spěchám, nahážu mandle rovnou do vařící vody, je to rychlejší,potom propláchnu, ale zdá se mi, že už pak nejsou tak pěkně bílé.

  • Jitka Budějovská | 17. 12. 2006 15:18

    Holky, já to dělala přesně podle receptu, ale měla jsem to strašně lepavé, samé máslo, tak jsem tam musela přidat strouhaný kokos. Vám šlo z toho těsta dělat kuličky?????

  • Simča Sládková | 17. 12. 2006 10:47

    Bebo, mandle přeliju vařící vodou a nechám schládnout. Sliju vodu a mandli stisknu mezi palcem a ukazováčkem - vyletí ze šlupky jako střela :o))). U nás to zvládají i děti, takže žádný problém.

  • NMarta | 17. 12. 2006 07:45

    Chutnalo, ale místo rumu jsem dala amaretto.

  • beba | 16. 12. 2006 22:12

    Ako ošúpem mandle?

  • Lucka | 16. 12. 2006 19:21

    Dnes jsem kuličky dělala a jsou moc dobré, jen jsem ubrala másla a dala o to víc rumu:-)

  • Katka Maršálková | 12. 12. 2006 09:44

    Já jsem je teda dělala už minulej tejden, zatím jim nic není a myslím, že ani nebude, nebo ano? Když jsou v chladu, tak bych řekla, že nevadí, že jsou s máslem....

  • Jana Tomčíková | 11. 12. 2006 20:14

    Ivule, nevím tedy, jak to přesně myslíte, ale jestli jsem pochopila dobře, tak odpovídám, že je budu dělat až tak ve středu před Štědrým dnem.Jinak dcera má moc ráda cokoliv s kokosem, takže předpokládám, že u nás nebudou mít šanci dlouho vydržet.

  • Ivule | 11. 12. 2006 15:47

    Vydrží to, když je to z másla a ne ze 100% tuku?

  • Jana Tomčíková | 11. 12. 2006 13:46

    Mám velkou radost, že se kuličky povedly a chutnaly!

  • Alena | 11. 12. 2006 13:18

    Recept mě tak zaujal, že jsem udělala hned z dvojité dávky, a dala jsem místo 8 tak 9 Deliss(36g). Nic se tím nezkazilo a kuličky jsou výborné. Je to jeden z nejlepších receptů na Raffaela, co jsem kdy měla. Dávám za 1.

  • Alena Tarabová | 11. 12. 2006 11:07

    Výborné, super. Dávám 1.

  • Katka Maršálková | 8. 12. 2006 08:52

    Paní Tomčíková, já sice nevím, jestli existují ještě nějaké menší Delissy než 36 g, ale ta 36 g Delissa je ta klasická, pak je ještě větší - ta má asi 46 g - XXL, takže snad to jsou ty, co jsem použila (36 g). Kuličky jsou moc moc dobré, budu ještě přidělávat!!!

  • Katka Maršálková | 7. 12. 2006 15:35

    Tak jo, až budu dělat druhou dávku, koupím ty velké, díky.

  • Jana Tomčíková | 7. 12. 2006 09:19

    Katko, dívala jsem na gramáž a je to opravdu těch 36 g, to znamená ten větší oplatek..

  • Katka Maršálková | 7. 12. 2006 08:49

    Tak včera jsem udělala tyhle kuličky. Použila jsem ale 4 malé Delisy, to asi vysvětluje, proč se těsto trochu lepilo, ale nasypala jsem do něj trochu strouhaného kokosu a pak to už bylo dobré. Je jich akorát málo, takže budu asi dělat ještě jednu dávku, takže Vám budu vděčná, když upřesníte, kolik gramů má ta Delisa mít, jestli je to ta malá, nebo velká. Jinak kuličky chutnají moc dobře. Děkuji :o)

  • Jana Tomčíková | 22. 11. 2006 09:45

    Paní Jarko, já to tedy zase nepochopila, že jste to nepochopila.Tak a teď už je to pěkně zamotané dost, takže tímto ukončuji tuto "kauzu" a zdravím všechny zúčastněné.P.S:omluva není na místě, vždyť já sama myslela, že mě jen šálí zrak.

  • Jana Tomčíková | 22. 11. 2006 09:39

    Myslím, že je to 36 g, ale ještě se kouknu v obchodě.Je to taková ta větší,vypadá jako delší a užší Horalky.

  • Anonym | 22. 11. 2006 09:22

    Jaká gramáž Dellisy - jsou ruzna gramáž

  • Jaroslava Oumarová | 22. 11. 2006 09:19

    Tedy, Simčo, teď jsi mne dostala:-))) Já to četla oboje Tomčíková, proto ta moje poznámka:-)) Asi si pořídím brýle. Oběma Janám se omlouvám a trošku se stydím:-((

  • Simča Sládková | 22. 11. 2006 00:22

    Tak jsem na ta jména chvíli "zírala", než mi to došlo - pěkné....... Tomčíková - Tomíčková :o)))))

  • Jana Tomíčková | 20. 11. 2006 20:14

    Jé já si nevšimla. Chodím sem jen málo. Já si to změním jo. Jinak Jano taky zdravím.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 11. 2006 13:07

    Dámy:-))) Ještě že vím, že druhá Jaroslava Oumarová na světě není:-))) Mohla byste si jedna z Vás změnit nick, nebo si Vás budeme plést.

  • Jana Tomčíková | 20. 11. 2006 12:51

    Jak se tak dívám na autorku posledního příspěvku, bude legrace, až se tady začneme plést, zdravím, paní Jano!

  • Jana Tomíčková | 20. 11. 2006 12:19

    Už mám v oblíbených. Sice už roky dělám výborné raffaelo - ten recept co je tu tady je vynikající - ale tyhle také vypadají dobře. Nám zase vůbec nechutnají kuličky ze salka, přijdou nám takové divně mastné.

  • Jana Tomčíková | 20. 11. 2006 09:27

    Síso, tak tohle nevím, vloni jsem byla jen pouhý konzument(dělala jsem klasické Raffaelo ze sušeného mléka a nebyla jsem jím moc nadšená) , až letos se chystám je udělat sama.

  • Sísa | 20. 11. 2006 07:58

    Paní Jano, a kolik asi kuliček z této dávky je? Není potřeba udělat dvojitou? Dík

  • Jana Tomčíková | 16. 11. 2006 17:39

    Ještě jsem zapomněla napsat, že kamarádka v zájmu urychlení již beztak rychlé přípravy kuliček mele oplatky mlýnkem na strouhanku.A pro Lidku, když děti(dcera letos 9, syn 6) vloni plácaly kuličky z tatranek, tak byl sice klid, ale ta výzdoba kuchyně potom!Ale jsem ráda, že chtějí pomáhat, baví je to a dokonce jsou docela šikovní i na zdobení perníčků.

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 12:42

    Andreoí, tak mu udělejte sýrové kuličky:-). Bude koukat:-) Do některé dejte olivu, do jiné kousek ořechu, do další třeba loupanou mandli.

  • Marie Horáková | 16. 11. 2006 12:32

    Jano, díky za recept, letos jsem se chystala udělat Výborné Raffaelo, ale tento recept mi připadá lepší. Určitě vyzkouším.

  • Lidka Kábrtová | 16. 11. 2006 12:19

    Tak tohle nechám plácat děti. Aspoň budu mít trochu klid....

  • Alena Tarabová | 16. 11. 2006 11:44

    Taky se na to chystám, už jsem vytiskla, akorát mám slabost na pražené mandle a tak budu dělat s praženými mandlemi, samozřejmě nesolenými. A vlastně cukru si tam můžu dát podle chuti.

  • Andrea Vorlova | 16. 11. 2006 10:23

    hm,tak to může být móc ňamí,jelikož manžel říká že nemám péct na vánoce,že jeho oblíbené cukroví jsou spíše rozmanité druhy sýrů,.....bude tahle kombinace zajimavim receptem misto vanočního cukroví ....a to přitom má sladké rád sladké přímo miluje ....myslím,ze na tohle jej dostanu....a jestě nebude stačit ....jak jej znám

  • Jana Kutačová | 16. 11. 2006 09:29

    To je nápad,určitě letos vyzkouším.Mám totiž dojem,že by to nemuselo být přeslazené,tak jako ze Salka,které jsem zkoušela.Uděláme pokus a uvidíme:o))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Zákusky Cukroví Syrové Chlazení Vánoce Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Delissa bílá Hnědý rum Mandle - loupané Máslo Moučkový cukr Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Krémová kapustovo-sýrová polévka

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Filety po italsku

Filety po italsku

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

110
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
64
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
53
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
48
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
41
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Rafaelo se salkem
Rafaelo se salkem
Rafal-Rokl
Rafal-Rokl
Raffaelo koule
Raffaelo koule
Raffaelo zase jinak
Raffaelo zase jinak
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragú z divočáka na švestkách
Ragú z divočáka na švestkách
  • Recepty.cz
  • Raffaelo z Delissy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact