hrst
polníček
Lepší je hořké Radíčo nebo lze i rukolu
1
lžíce
bílý vinný ocet
Lze i obyčejný
Postup přípravy receptu
1
Dají se uvařit brambory (buď ve šlupce nebo oloupané). Rukola nebo polníček se natrhá na kousky a dá do misky. Na rukolu se vymačkají tak tři stroužky česneku a stříkne trochu dobrého octa, lžičku olivového oleje, špetku soli a špetku pepře.
2
Horké brambory se scedí nebo oloupou (mají být hodně uvařené) a ještě horké nahážou na připravenou rukolu. Pak se to celé, ještě horké, pořádně promíchá (salát se spaří a změkne). Jíst se to dá teplé i studené.
3
Ovšem nejlepší je to z hořkého salátu, kterému se v itálii říká radíčo. Jenže to u nás snad ani neseženete, přitom to naše rodina pěstuje už padesát let a roste to u nás bez problémů. Velká škoda.
4
Lze i varianta, kdy se brambory nahradí vařenými fazolemi (asi tak hrnkem).
5
Recept je originální ze severní Itálie.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.