• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rabínův šoulet
Napište svůj komentář k receptu

Rabínův šoulet

autor: Vařící.René
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rabínův šoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l vlažná voda dle potřeby
    • 0,50
      kg uzený špek dosti tučný
    • 1
      ks cibulka cibulka raději větší, čerstvá
    • 2
      špetka majoránka podle chuti
    • 1
      špetka živná sůl podle chuti
    • 1
      lžička naložený růžový pepř v nejhorším i černý
    • 2
      stroužek česnek utřený s trochou máslíčka
    • 0,50
      kg hrášek
    • 0,50
      kg krupky

Postup přípravy receptu

1
Přes noc necháme hrášek a krupky máčet ve vodě (odděleně v kastrůlcích).
2
Druhý den můžeme vařit, obojí opět odděleně, do měkka. To přece-jenom nějakou chvíli trvá, neleníme a zatím na pánvičce rozpustíme voňavý špíček a osmažíme na něm pokrájenou cibulku do zlatova.
3
Hrášek i krupky scedíme, krupky ještě propláchneme, obojí smícháme ve větší mističce nebo kastrůlku. Přidáme majoránku, která šoulet báječně provoní, špetku soli a pepře, všeho kdo jak má rád.
4
Přidáme polovinu až dvě třetinky naší cibulky osmažené na špíčku. Všechno důkladně, ale opravdu důkladně promícháme, ať se všechny chutě pořádně rozvinou.
5
Špíčkem si vymažeme pekáček, nebo jinou vhodnou formičku, vložíme šoulet, posypeme zbytkem voňavé cibulky a dáme na pár minutek zapíct do trouby.
6
A to je vše, mňamka je hotová. Šoulet se jako tradiční židovská mňamina připravoval hlavně o šábesu s husičkou. Nemusíme se bát ani uzeného masíčka, houbiček, někdo k tomu jí i klobásku. Chuť šouletu vyzdvihneme i kyselou okurčičkou nebo zelíčkem.
7
Tak hezky papkejte, dobrou chuť přeje René
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šoulet

Šoulet

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

Šoulet

Šoulet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zvědavý | 10. 9. 2015 03:55

    Který chytrolín si vymysklel že rabín by jedl ŠPEK !!! S vyjímkou košer špeku, samozřejmě.

  • plch | 23. 2. 2015 22:26

    A ten obrázek nahoře: To je před konzumací,nebo až po konzumaci pokrmu?

  • Ben Ramon | 10. 6. 2013 17:52

    Originál šoulet je s husou a fazolema, toto je levná a rychlá verze

  • Evana | 10. 2. 2013 20:59

    Mne ten slovník nevadil. S jedlom sa treba maznať. Netreba si však za tým nič predtavovať. Tiež vyskúšam. Ja by som pridala aj nejaké masíčko ;-)

  • Alice | 31. 12. 2012 09:42

    No te slovník,FUJ!! ABY SE U TOHO JEDEN NEPOKAKINKAL :-(

  • K2 | 10. 1. 2012 22:04

    Recept vyzlouším, vypadá slibně.Ale ten slovník receptu : špíček, mistička, kastrůlek, masíčko houbičky, okurčička..........brrrr, hrůza. Přešla mě chuť.

  • QTK | 28. 10. 2011 10:37

    Ten rabin byl asi nejaky konvertita, kdyz si do jidla daval spek...

  • Blažka | 19. 9. 2011 22:12

    No mňamka to ale byla dobrota.Uvařila jsem dneska k večeři a manžel sněd skoro i kastrol. :-) :-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Uzené Z luštěnin Oběd Pečení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibulka Hrášek Krupky Majoránka Naložený růžový pepř Uzený špek Vlažná voda Živná sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Oříškovo-nugátová roláda

Oříškovo-nugátová roláda

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Malý korpus

Malý korpus

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
50
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
44
Cappuccino roláda
Cappuccino roláda
34
Plněné batáty
Plněné batáty
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

Česká odpověď na slavné andílky Vicotira's Secret: Jsme víc sexy!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Quinoa salát s uzeným lososem
Quinoa salát s uzeným lososem
Quinoový salát s hráškem a zelenými fazolkami
Quinoový salát s hráškem a zelenými…
Qurrito jako z KFC
Qurrito jako z KFC
Radeckého nákyp
Radeckého nákyp
Rafaelo
Rafaelo
Rafaelo IV.
Rafaelo IV.
  • Recepty.cz
  • Rabínův šoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact