K svačince nebo pro lehkou večeři, třeba v kombinaci s pečeným kuřetem, je tenhle salát úplně ideální. Ozdobený má být ideálně jedlými květy, ale pokud je neseženete, nic se neděje. I tak získáte pořádnou porci zdraví!
Quinou propláchněte přes síto vroucí vodou. Dejte ji do hrnce a zalijte vodou v poměru 1 díl quinoy, dva díly vody. Osolte a za mírné teploty a občasného promíchání ode dna 15 minut povařte. Odstavte ji, zakryjte poklicí a 5–10 minut nechte odpočinout. Jakmile je quinoa měkká, opět ji nasypte do cedníku a nechte vychladnout.
Oblanšírujte fazolky. Zbavte je tuhých vláken, nasypte do vroucí osolené vody a povařte 4 minuty. Pak je prudce zchlaďte pod ledovou vodou a nechte v cedníku okapat.
Quinou s fazolkami dejte do velké mísy. Promíchejte s hráškem, výhonky, natrhanými lístky salátů, bylin a kopru.
V misce metličkou našlehejte na zálivku olej s citronovou šťávou a kůrou, medem, trochou soli a pepře. Zálivku vmíchejte do salátu a podávejte ho ozdobený jedlými květy.