lžička
zeleninový vývar
ze zdravé výživy bez glutamanu (např. Wurtzl)
provensálské koření
dle chuti
1
hrst
dýňová semínka
1
lžíce
sojová omáčka shoyu
150
g
quinoa
Quinoa
bylinkové naťě
Postup přípravy receptu
1
Quinou spaříme min. 3x vařící vodou (jako např. jáhly - ztratí tím hořkost) a dáme vařit v poměru 1 díl quinoi k 2,5 dílu vody. Nesolíme. Vaříme cca 20 min. a necháme pod pokličkou dalších 5 min. dojít.
2
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, dýni oloupeme (hakaidó nemusíme) a nastrouháme nahrubo. Cuketu nakrájíme na kostky, mladou nemusíme loupat. Žampiony nakrájíme na libovolně velké kousky.
3
Cibuli osmažíme (ve větší pánvi, např. WOK) na oleji (z hroznových jadýrek, pokud to chceme opravdu košér, jinak stačí řepkový), záhy přidáme dýni a společně krátce smažíme (cca 5 min.). Můžeme přihodit hrst dýňových semínek.
4
Na druhé pánvičce na trošce oleje rychle osmahneme společně žampiony a cuketu, přidáme trochu sojové omáčky.
5
Žampiony a cuketu přihodíme k dýni, přidáme koření - kdo má co rád (totéž platí o zelenině - žádná dogmata), a 2 lžičky bujónu Wurtzl. Podlejeme mírně vodou a dusíme cca 10-15 min.
6
K zeleninové směsi přidáme na závěr quinou, přidáme čerstvé zeleninové natě - dle libosti. Na závěr můžeme přidat 1 lžíci lněného oleje (dobře "promazává" nejen střeva). :)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pa.liska
|27. 10. 2016 11:59
<3 Výborné, já udělala variaci: místo žampiónů hlívu, místo cukety červenou řepu, brokolici a kapustu a vše na kokosovém oleji. Je to zdravá mňamka ;-)