Houbový kuba je tradiční vánoční jídlo, můžete ho ale připravit i kdykoliv jindy během roku, třeba v sezóně hub. Zkuste verzi bez lepku, s quinoou místo krup.
Cibuli osmažíme na másle nebo oleji lehce dozlatova. Pak přidáme krátce osmažit jeden větší nasekaný stroužek česneku, snítku tymiánu a dále pokrájené očištěné houby dle vlastního výběru. Houby můžeme použít i sušené, předem namočené ve vodě.
3
Houby dochutíme dle chuti drceným kmínem, pepřem a solí, osmažíme a krátce na mírném plameni podusíme.
4
Do podušených hub vmícháme uvařenou quinou, kterou necháme prohřát, případně ještě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
5
Pokud chceme, můžeme místo tuku na osmažení cibule použít kousek drobně pokrájeného uzeného špeku, který nám směs příjemně navoní.