• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
Napište svůj komentář k receptu

Quiche Panaque

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche Panaque
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g chřest
    • 1
      pórek
    • 100
      g žampiony
    • 150
      g černé olivy
    • 100
      g listový špenát
    • 1
      balíček listové těsto
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
2
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 18. 9. 2008 17:59

    Quiche take delam velice casto a nejvice se nam osvedcila kombinace spenat, susena rajcatka a kozi syr nebo sunka, zkaramelizovana cibule a houby. Variaci je mnoho a da se pouzit prakticky vse, co prave najdeme v lednici a potrebujeme rychle spotrebovat. Chrestovy nam take chutna, ale chrest doporucuji cerstvy (lehce povarit), z plechovky to neni to prave.

  • Petule B. | 17. 9. 2008 21:17

    Já dělám quiche celkem často, víceméně stejně, používám někdy listové těsto někdy i to z mouky, vody a tuku. Tady mi připadá trochu zbytečně moc ingrediencí, dělám jednodušší kombinace, ale do quiche si každý může dát co a kolik mu chutná. Výborný je porkový (podusit porek na kostičkách libové anglické slaniny) a zalít výše zmíněnou směsí vajec, mouky a smetany. Podle mě 3-4 vejce stačí. Dobrý je i špenátový (listy špenátu - čerstvé nebo mražené - podušené s česnekem, místo eidamu nivu, lze přidat i uzeninu) a to nemluvím o krevetovém! S tím chřestem to určitě vyzkouším, musí to bý výborné. Dělám quiche i jako pohoštění místo chlebíčků, je to jednoduché a originální a vždy má úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Chřest Eidam sýr Ementál Hladká mouka Listové těsto Listový špenát Mořská sůl Pepř celý Pórek Smetana ke šlehání Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně

Hlíva (bedly, václavky) na smetaně -…

Medové trubičky

Medové trubičky

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

74
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
30
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact