• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
Napište svůj komentář k receptu

Quiche Panaque

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche Panaque
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g chřest
    • 1
      pórek
    • 100
      g žampiony
    • 150
      g černé olivy
    • 100
      g listový špenát
    • 1
      balíček listové těsto
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
2
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 18. 9. 2008 17:59

    Quiche take delam velice casto a nejvice se nam osvedcila kombinace spenat, susena rajcatka a kozi syr nebo sunka, zkaramelizovana cibule a houby. Variaci je mnoho a da se pouzit prakticky vse, co prave najdeme v lednici a potrebujeme rychle spotrebovat. Chrestovy nam take chutna, ale chrest doporucuji cerstvy (lehce povarit), z plechovky to neni to prave.

  • Petule B. | 17. 9. 2008 21:17

    Já dělám quiche celkem často, víceméně stejně, používám někdy listové těsto někdy i to z mouky, vody a tuku. Tady mi připadá trochu zbytečně moc ingrediencí, dělám jednodušší kombinace, ale do quiche si každý může dát co a kolik mu chutná. Výborný je porkový (podusit porek na kostičkách libové anglické slaniny) a zalít výše zmíněnou směsí vajec, mouky a smetany. Podle mě 3-4 vejce stačí. Dobrý je i špenátový (listy špenátu - čerstvé nebo mražené - podušené s česnekem, místo eidamu nivu, lze přidat i uzeninu) a to nemluvím o krevetovém! S tím chřestem to určitě vyzkouším, musí to bý výborné. Dělám quiche i jako pohoštění místo chlebíčků, je to jednoduché a originální a vždy má úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Chřest Eidam sýr Ementál Hladká mouka Listové těsto Listový špenát Mořská sůl Pepř celý Pórek Smetana ke šlehání Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Fofr koláč

Fofr koláč

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Listové šátečky

Listové šátečky

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
31
Krtkův dort
Krtkův dort
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
23
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact