• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
Napište svůj komentář k receptu

Quiche Panaque

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Quiche Panaque
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      vejce
    • 3
      dl smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g chřest
    • 1
      pórek
    • 100
      g žampiony
    • 150
      g černé olivy
    • 100
      g listový špenát
    • 1
      balíček listové těsto
    • mořská sůl
    • pepř celý
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g ementál

Postup přípravy receptu

1
V míse rozšleháme vejce se smetanou a moukou, přidáme sůl a pepř. Dortovou formu vyložíme listovým těstem, na které rovnoměrně rozložíme chřest, pórek, olivy, žampióny a špenát a zalijeme připravenou směsí. Navrch přidáme nastrouhaný sýr a na něj nastrouháme asi třetinu muškátového oříšku. Peče se v předehřáté troubě po dobu cca 27 min. při teplotě kolem 190 °C dozlatova.
2
Podává se teplé i studené (dle mého ideální někde uprostřed). Zeleninu lze samozřejmě zaměnit za jinou, příp. houby nahradit kuřecím masem nebo šunkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cottage quiche s červenou cibulí

Cottage quiche s červenou cibulí

Quiche

Quiche

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana Olbrichova | 18. 9. 2008 17:59

    Quiche take delam velice casto a nejvice se nam osvedcila kombinace spenat, susena rajcatka a kozi syr nebo sunka, zkaramelizovana cibule a houby. Variaci je mnoho a da se pouzit prakticky vse, co prave najdeme v lednici a potrebujeme rychle spotrebovat. Chrestovy nam take chutna, ale chrest doporucuji cerstvy (lehce povarit), z plechovky to neni to prave.

  • Petule B. | 17. 9. 2008 21:17

    Já dělám quiche celkem často, víceméně stejně, používám někdy listové těsto někdy i to z mouky, vody a tuku. Tady mi připadá trochu zbytečně moc ingrediencí, dělám jednodušší kombinace, ale do quiche si každý může dát co a kolik mu chutná. Výborný je porkový (podusit porek na kostičkách libové anglické slaniny) a zalít výše zmíněnou směsí vajec, mouky a smetany. Podle mě 3-4 vejce stačí. Dobrý je i špenátový (listy špenátu - čerstvé nebo mražené - podušené s česnekem, místo eidamu nivu, lze přidat i uzeninu) a to nemluvím o krevetovém! S tím chřestem to určitě vyzkouším, musí to bý výborné. Dělám quiche i jako pohoštění místo chlebíčků, je to jednoduché a originální a vždy má úspěch.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Chřest Eidam sýr Ementál Hladká mouka Listové těsto Listový špenát Mořská sůl Pepř celý Pórek Smetana ke šlehání Vejce Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Čínské masové placičky alá Zita Kabátová

Čínské masové placičky alá Zita…

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
20
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

Z Radka Bangy je táta! Holčička dostala krásné jméno

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Quiche Panaque
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact