Na rozehřátou pánev BEZ TUKU! položíme tortillu, aby nám trošku nahnědla, otočíme, a dáme na placku nastrouhaný sýr, můžete použít více nebo méně, záleží jak kdo má rád.
2
Ihned přeložíme na půlku a stiskneme, dáváme pozor, aby nám sýr nevytékal, špatně se to myje.
3
Až nám půlka zhnědne (opět jak kdo má rád, někdo skoro připálené a křupavé, jiný zase jen zlatohnědé) a sýr uvnitř se krásně roztéká, otočíme na druhou půlku a počkáme, až se sýr úplně rozteče, či má půlka požadovanou barvu.
4
Podáváme na talíři rozkrojené na dvě části (jako dva "trojúhelníky").
5
Pokud by mě někdo chtěl napadnout, že v Mexiku nemají eidam, tak to je sice pravda, ale má tchýně (original from Mexiko) používá zde v Californii sýr zvaný Montrey Jack, který chutná jako eidam.
Žiju v Mexiku a my používáme nejčastěji queso de Oaxaca, s tím je to asi nejlepší. No v nouzi se dá uplně v pohodě queso manchego, ale není to tak šťavnatý :-) I z Panely jsou moc dobré. jinak my je ještě potíráme rozmačkaným avokádem nakonec...nebo guacamole ;-)
Jamat
|1. 9. 2006 19:15
Moc nám to chutnalo, dávám 1. Určitě budu dělat častěji. Paní Ludmilo jen víc takových jednoduchých, rychlých a výborných receptů z Mexika!!!
Gabriela B
|11. 8. 2006 20:01
Tak to jsme na tom Ludmilo, co se týče obměňování receptu, stejně. Moje nejoblíbenější kombinace je sýr (hodně), šunka a jalapenos. Zbožňuji mexickou kuchyni a tortilly můžu v jakékoli podobě.
Ludmila Vazquez
|10. 8. 2006 03:22
Gabrielo ja osobne si tam jeste nacpu kdyz zbyde od obeda kure nebo kus veproveho, natrham to na kousicky a je to....opravdu rychle a chutne. A nekdy i zakysanou smetanu... jenze to uz je zas burrito a ne quesadillas, ale je to stejne dobry :-)
Gabriela B
|9. 8. 2006 18:51
Výborná sváča, ale hodí se i jako aperitiv nebo chuťovka na party. Souhlasím s Ludmilou, Monty Jack se dá nahradit eidamem, ale já osobně používám sýr, který mám zrovna po ruce. Posledně jsem dělala quesadillas s sýrem podobným našemu Blaťáckému zlatu a byly výborné.