Báječně křupavá na povrchu a bohatě naplněná uvnitř. To je quesadilla, opečená placka z tortil se šťavnatou náplní se spoustou kvalitního tučného sýra, do které můžete spotřebovat různé zbytky masa a zeleniny z předchozího dne.
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku pokrájejte na malé kostičky, stejně jako kuřecí maso. Sýr nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej, zpěňte cibuli, přidejte papriku, pár minut restujte. Jakmile paprika změkne, dejte do pánve maso, kukuřici, česnek a chilli papričku. Směs osolte, opepřete a už jen krátce prohřejte.
Pesto vmíchejte do smetany. Na 4 placky rozdělte polovinu nastrouhaného sýra, na něj rozprostřete směs z pánve, sýr a přiklopte zbylými plackami. Pokud máte kontaktní gril, zapečte quesadilly v něm, ale dobře poslouží suchá teflonová pánev. Quesadilly opékejte postupně po jedné a otáčejte vždy až ve chvíli, kdy se sýr uvnitř rozpustí a náplň se díky tomu spojí – placku vyklopte na talíř, otočte, vraťte do pánve a opečte z druhé strany. Ostrým nožem quesadilly pokrájejte na trojúhelníky a podávejte s koriandrovou smetanou.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2020)