• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Punčový řez
Napište svůj komentář k receptu

Punčový řez

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
5fotografií
Nahrát fotku
 

Patří k nejoblíbenějším zákuskům a můžete si ho dát snad v každé cukrárně. Zkuste si ho ale připravit sami doma. Není to tak těžké a barevně poskládat i ozdobit si ho můžete podle vlastní chuti.

Punčák

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 240
      g cukr krupice
    • 240
      g hladká mouka
    • 10
      lžíce olej
  • Rozvar
    • 400
      ml voda
    • 400
      g cukr krupice
    • 80
      ml tuzemák
    • aroma 10 kapek rumového a 10 kapek punčového
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • potravinářské barvivo žluté a červené
  • Dohotovení
    • 100
      g meruňková marmeláda
    • čokoládová poleva
    • sušené ovoce lyofilizované (sušené mrazem)
    • jedlé květy sušené

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Ručně vmícháme prosátou hladkou mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C přibližně 45 minut.
2
Mezitím si připravíme rozvar. Vodu a cukr svaříme, dochutíme citronovou šťávou, rumem a rumovým a punčovým aroma. Rozvar rozdělíme na dvě části, jednu obarvíme žlutou a druhou červenou potravinářskou barvou. Oba rozvary udržujeme teplé.

RADA: Jak nejlépe vyndat korpus z formy?

3
Korpus po vychladnutí rozkrojíme podélně na 3 části. Prostřední díl necháme trochu silnější. Horní díl korpusu vrátíme do formy a potřeme polovinou marmelády. Prostřední díl rozkrájíme na pruhy, které střídavě namáčíme do rozvarů a vkládáme do formy na namazaný korpus. Pokud nám ještě nějaký rozvar zbude, můžeme ho ještě nalít do formy. Po zaplnění formy vše přiklopíme třetí částí korpusu, kterou jsme též potřeli marmeládou. Vše zatížíme a necháme do druhého dne odležet.

RADA: Jak připravit skvělou čokoládovou polevu?

4
Punčový řez opatrně vyjmeme z formy a ozdobíme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu a lyofilizovaným ovocem se sušenými květy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Punčové řezy

Punčové řezy

Punčový dort

Punčový dort

Punčák

Punčák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Narozeniny a párty Jedlé dárky
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Aroma Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Jedlé květy Meruňková marmeláda Olej Potravinářské barvivo Sušené ovoce tuzemák Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Kuřecí prsíčka s rajčátky a tymiánem

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Jemná česneková pomazánka

Jemná česneková pomazánka

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

34
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
24
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové
Pupáky
Pupáky
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Pusinkový pohár s ovocem
Pusinkový pohár s ovocem
  • Recepty.cz
  • Punčový řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact