• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Punčový řez
Napište svůj komentář k receptu

Punčový řez

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
Punčový řez
5fotografií
Nahrát fotku
 

Patří k nejoblíbenějším zákuskům a můžete si ho dát snad v každé cukrárně. Zkuste si ho ale připravit sami doma. Není to tak těžké a barevně poskládat i ozdobit si ho můžete podle vlastní chuti.

Punčák

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 240
      g cukr krupice
    • 240
      g hladká mouka
    • 10
      lžíce olej
  • Rozvar
    • 400
      ml voda
    • 400
      g cukr krupice
    • 80
      ml tuzemák
    • aroma 10 kapek rumového a 10 kapek punčového
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • potravinářské barvivo žluté a červené
  • Dohotovení
    • 100
      g meruňková marmeláda
    • čokoládová poleva
    • sušené ovoce lyofilizované (sušené mrazem)
    • jedlé květy sušené

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Ručně vmícháme prosátou hladkou mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C přibližně 45 minut.
2
Mezitím si připravíme rozvar. Vodu a cukr svaříme, dochutíme citronovou šťávou, rumem a rumovým a punčovým aroma. Rozvar rozdělíme na dvě části, jednu obarvíme žlutou a druhou červenou potravinářskou barvou. Oba rozvary udržujeme teplé.

RADA: Jak nejlépe vyndat korpus z formy?

3
Korpus po vychladnutí rozkrojíme podélně na 3 části. Prostřední díl necháme trochu silnější. Horní díl korpusu vrátíme do formy a potřeme polovinou marmelády. Prostřední díl rozkrájíme na pruhy, které střídavě namáčíme do rozvarů a vkládáme do formy na namazaný korpus. Pokud nám ještě nějaký rozvar zbude, můžeme ho ještě nalít do formy. Po zaplnění formy vše přiklopíme třetí částí korpusu, kterou jsme též potřeli marmeládou. Vše zatížíme a necháme do druhého dne odležet.

RADA: Jak připravit skvělou čokoládovou polevu?

4
Punčový řez opatrně vyjmeme z formy a ozdobíme čokoládovou polevou připravenou podle návodu na obalu a lyofilizovaným ovocem se sušenými květy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Punčové řezy

Punčové řezy

Punčový dort

Punčový dort

Punčák

Punčák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Narozeniny a párty Jedlé dárky
Pečení Vaření Chlazení Šlehání Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Aroma Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Jedlé květy Meruňková marmeláda Olej Potravinářské barvivo Sušené ovoce tuzemák Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Jablečná bábovka - vláčná

Jablečná bábovka - vláčná

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
13
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy pí Marečkové
Punčové řezy pí Marečkové
Pupáky
Pupáky
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Pusinkový pohár s ovocem
Pusinkový pohár s ovocem
  • Recepty.cz
  • Punčový řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact