Patří k nejoblíbenějším zákuskům a můžete si ho dát snad v každé cukrárně. Zkuste si ho ale připravit sami doma. Není to tak těžké a barevně poskládat i ozdobit si ho můžete podle vlastní chuti.
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Ručně vmícháme prosátou hladkou mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme do formy a pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C přibližně 45 minut.
2
Mezitím si připravíme rozvar. Vodu a cukr svaříme, dochutíme citronovou šťávou, rumem a rumovým a punčovým aroma. Rozvar rozdělíme na dvě části, jednu obarvíme žlutou a druhou červenou potravinářskou barvou. Oba rozvary udržujeme teplé.
Korpus po vychladnutí rozkrojíme podélně na 3 části. Prostřední díl necháme trochu silnější. Horní díl korpusu vrátíme do formy a potřeme polovinou marmelády. Prostřední díl rozkrájíme na pruhy, které střídavě namáčíme do rozvarů a vkládáme do formy na namazaný korpus. Pokud nám ještě nějaký rozvar zbude, můžeme ho ještě nalít do formy. Po zaplnění formy vše přiklopíme třetí částí korpusu, kterou jsme též potřeli marmeládou. Vše zatížíme a necháme do druhého dne odležet.