• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy pí Marečkové
Napište svůj komentář k receptu

Punčové řezy pí Marečkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 18
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Punčové řezy pí Marečkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškotový plát
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 10
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Punč
    • 4
      lžíce marmeláda
    • hnědý rum dle chuti
    • voda
    • rybízová marmeláda
    • citronová poleva

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce třeme s cukrem, potom lehce přimícháme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu ve vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí nakrájíme na pruhy, musíme mít počet dělitelný třemi. Z klasické velikosti plechu krájím 6 pruhů, krájím vodorovně s kratší stranou plechu. Spodní plát potřeme marmeládou, na něj položíme 2. díl, který důkladně namáčíme do punče, 3. díl potřeme opět marmeládou a namazanou stranou přiklopíme na punčem nasáklý díl. Zatížíme. Vrchní stranu znovu potřeme v mírné vrstvě marmeládou a polijeme citronovou polevou. Vidličkou uděláme na povrchu rýhy a tím se nám poleve "namelíruje" a je pěkně barevná.
2
Punč: do kastrolku dáme 4 lžíce marmelády, přidáme asi 1/2 dcl vody a marmeládu rozvaříme. Množství vody záleží na hustotě marmelády. Pokud se mám zdá rozvar moc kyselý, můžeme přisladit. Potom do odstaveného přidáme rum. I zde záleží na chuti. Výsledná tekutina by měla být červená, trochu zahuštěná, neměla by být úplně vodová. Punč naliji na talířek a plát postupně namáčím. Pokud se roztrhne nevadí. Namáčím z jedné strany, tou položím na marmeládou namazaný plát a povrch lžičkou polévám a "zamačkávám" do piškotu. Když máte složený řez, zatížíme tak na 1-2 hodiny.
3
Pak necháme zaležet, nejlépe do druhého dne. Potom teprve dozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové kokosové řezy

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 31. 1. 2016 11:26

    Děkuji za recept, jsou vynikající :-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2010 16:26

    Zdeni - už je tu - tvé přání je mi rozkazem.... :-)

  • Zdena z JM | 27. 8. 2010 09:07

    Simi a nebyla by fotečka?

  • Simča Sládková | 26. 8. 2010 16:47

    Podle tohoto receptu peču punčové řezy a dorty už cca 3 roky. Naposledy "Draka" dceři k narozeninám před týdnem. Mohu říct, že čím více dort odležel, tím byl lepší.... Marmeládu jsem měla jen meruňkovou a jelikož si dcera přála draka, tak jsem nepolévala polevou, ale potáhla nepravým marcipánem. I s těmito úpravami byl dort výborný.

  • Jana Kubáčková | 17. 2. 2009 11:34

    Moc dobré a velmi rychlé řezy. Dělala jsem ze 3 vajec do pekáčku. Rum jsem do punče nepřidávala pouze pokapala polovinu řezů - pro dospělé, druhá polovina byla bez rumu pro děti. Vršek jsem nepotírala marmeládou, ale lžíci jsem přidala do citronové polevy, takže byla pěkně růžová. Dávám 1 a brzy zase upeču.

  • Táňa K. | 26. 3. 2008 20:25

    Vyzkoušeno, zhodnoceno. Řezy vůbec nebyly špatné, jen by na můj vkus mohly být ještě šťavnatější. Ale to příště spraví o něco více punčové zálivky. Jinak jsme je polité čokoládou docela rychle zbaštili.

  • Helena | 25. 1. 2008 22:27

    Konečně recept na punčové řezy,které miluji.Podobají se těm v cukrárně a nejsou pracné.Do "punčáku" nepatří kokosová moučka,ani rozinky,jak je uvedeno u jiných receptů.Autorka vše dobře popsala,děkuji a dávám za 1

  • Marie Svobodová | 5. 11. 2007 12:52

    Mám moc ráda punčové řezy a tyto splnily mé očekávání. Jsou moc dobré, velice podobné kupovaným, kterým nikdy neodolám.

  • Chichi . | 24. 8. 2007 16:32

    Výborné, jako tvůrce jsem naprosto spokojená a uvidím, co řeknou konzumenti. Prostřední plát krásně prosákl a shora jsem řezy polila čokoládou.

  • Lenka Macková | 8. 8. 2007 21:05

    Paní Jarko, jestli máte ráda kokos, doporučuji vyzkoušet Punčovo-kokosové řezy. Dělala jsem je do puntíku dle receptu a výsledek skvělý. Ta fotka neodpovídá skutečnosti. Řezy ve skutečnosti vypadají líp a jsou o hodně vyšší. Kokos se musí vařit nad párou (jak je to uvedeno v receptu).

  • Jarka O. | 8. 8. 2007 06:42

    Tak mně se tyto řezy nepovedly...Asi jsem měla příliš hustý rozvar nebo co...Postřední plát nasákl jen po okrajích a uprostřed byl stále stejný. Asi jsem ho měla rozdrobit, ale chtěla jsem postupovat podle receptu, nikdy jsem totiž punčové řezy nepekla. Manžel miluje marmeládu, takže se nevyhodily, ale na pouť jsem musela honem vymýšlet něco jiného:-))

  • NMarta | 13. 7. 2007 06:10

    Evčo, záleží na Vás, jak chcete mít řezy velké. My máme raději drobnější kousky, proto krájím tak jak jsem uvedla v popisu. Jaké krájení zvolíte záleží jen na Vás, jen musíte mít 3 pruhy.

  • Jana Cz. | 12. 7. 2007 19:33

    Evčo, já jsem udělala jeden a řekla bych, že rozměry byly akorát. Dle receptu autorka dělá dva. Záleží jen na Vás :-)

  • Evča | 12. 7. 2007 16:32

    Jestli tomu dobře rozumím,tak z jednoho plechu udělám dva punčáky.Musím také upéct,když všem tak chutnají.

  • Anonym | 12. 7. 2007 16:26

    k

  • Jana Cz. | 10. 7. 2007 19:30

    Tak jak jsem naplánovala,tak jsem udělala. Na oslavu jsem tyto řezy upekla a všem moc chutnaly. Plát, který měl přijít doprostřed jsem rozdrobila, trochu ještě nastavila cukrářskými piškoty a zalila rozvarem. Rozňahňala jsem to na hmohu, kterou jsem nanesla na spodní plát - další postup již stejný, jako v receptu. Punč jsem udělala od oka, místo vody jsem použila ovocný čaj. Moc chválím recept i jeho autorku, punčák byl výborný a krásný i na pohled.

  • Vlasta K. | 22. 6. 2007 10:51

    Tak manželovi taky moc moc chutnaly, dal si ráno a na mě nezbylo, abych ochutnala, jaké jsou po noci strávené v lednici, asi je budu muset upéct znova. Ach jo:-)

  • Jarka O. | 22. 6. 2007 10:50

    Pro Annu: čím víc je cukru, tím víc poleva houstne a rychleji zasychá. Při míchání polevy musí za vařečkou zůstat cestička, která se jen veeelmi pomalu zalévá znovu polevou. Pokud poleva hned steče a cestičku zakryje, je málo cukru.

  • NMarta | 22. 6. 2007 09:25

    Ještě jen tak malá rada, nechejte řez uležet nejlépe tak 24 hodin v lednici. Krásně zvláční a zvlhne a pak už se tomu prodávanému opravdu hodně blíží. Recept mi prozradila paní co mi před 21 léty pekla na svatbu a od té doby je to jistota úspěchu při všech oslavách. Hlavně v létě!

  • Yvonne St. | 22. 6. 2007 09:19

    Tak som večer rezy upiekla. Paráda! Rýchle a chutné. Akurát som na punč po zhodnotení množstva v kastróliku použila nie 4PL marmelády ale celý 3dcl pohár a rozvarila ho cca s 1,5dcl vody, rum podľa chuti.A na radu detí som rezy po uležaní ozdobila punčovou polevou. Rezy boli šťavnaté. Píšem BOLI. Ráno som z nich chcela kúsok zobrať na ochutnanie do práce, už nebolo z čoho krájať. Čo sa čudujem, keď ich manžel ochutnával ešte za horúca, neodležané a nedozdobené...

  • Jana Cz. | 22. 6. 2007 08:58

    Super! Za čtrnáct dní chystám zahradní oslavu tchánových 75 narozenin a hledám moučníky, kde není krém, aby nebyl problém, jestli bude horko. Moc se na výrobu těším, pak podám zprávu. Díky za recept.

  • Anonym | 22. 6. 2007 06:16

    Prosím o radu. Ještě nikdy se mi nepovedla cukrová-resp.citronová poleva. Vždy se lepí a nezaschne. Rezignovala jsem i na polévání vánočního cukroví polevami tohoto typu.Děkuji. Anna

  • Simča Sládková | 21. 6. 2007 21:55

    Autorce posílám tisíceré díky. Manžel měl tohle svátek a domluvili jsme se, že je oslavíme o víkendu. A já mooooc dumala, co upeču. Říkala jsem si, že kdybych si vzpoměla všas, mohla jsem se přítomných dam pozeptat, jak se dělají punčáky. A hle - dnes otevřu "recepty" a ono to tu na mne juklo... hned, jak příjdu zítra z práce, jdu na to!!!!!! Díky, díky, díky!!!!!

  • Yvonne St. | 21. 6. 2007 13:34

    Neznášam punčové rezy! Nikdy ich nejem. Moje tri dcéry ale punčové rezy milujú!Po prečítaní Vášho receptu som okamžite dostala chuť ich dnes upiecť a dokonca aj ochutnať. Vyzerajú véééľmi lákavo.

  • NMarta | 21. 6. 2007 12:20

    Dělám jednoduše. Řezy nechám na nízkém plechu,přikryji svačinkovým papírem a druhým plechem přiklopím, na plech položím 3 litrový hrnec s vodou.

  • Vlasta K. | 21. 6. 2007 11:59

    Paní Jarko, máte pravdu.Měla jsem strašnou chuť na punčák a i když manžel podniká v cukrárnách, do večera jsem čekat nemohla. Proto jsem hned pekla, jak jsem na recept narazila. Mám taky radši řezy bez krému:-)

  • Jarka O. | 21. 6. 2007 11:47

    Téda, Vlasto, Vy jste jako vítr:-)) To je dobře, že se Vám řezy osvědčily, budu mít inspiraci na léto. V srpnu slaví můj tatínek 70-tiny, tak jsem přemýšlela nad něčím, co bude bez krému.

  • Miroslava Marková | 21. 6. 2007 11:47

    Mám moc ráda punčáky, tak určitě taky vyzkouším. Akorát nevím přesně, jak mám řezy,když už jsou ve fázi před konečným zdobením citronovou polevou, zatížit.

  • Vlasta K. | 21. 6. 2007 11:26

    Tak jsem vyzkoušela a teď papkám druhý kousek.Je to opravdu jak pravý punčák. Hodně asi dělá výber marmelády, měla jsem málo rybízové tak jsem jí smíchala s jahodovou, ještě jsem spodní plát pokapala rumem-JE TO VÝBORNÉ!!!!!Jelikož jsme dva, dělala jsem z poloviční dávky, moc moc doporučuji!

  • Lída | 21. 6. 2007 11:12

    Děkuji NMartě za recept, vypadá moc dobře, určitě vyzkouším.

  • Alena Kamenická | 21. 6. 2007 10:59

    No, to vypadá super! Konečně nějaký jednoduchý recept na punčové řezy. Určitě vyzkouším.

  • Alena Kamenická | 21. 6. 2007 10:59

    No, to vypadá super! Konečně nějaký jednoduchý recept na punčové řezy. Určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová poleva Cukr krystal Hnědý rum Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rybízová marmeláda Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Čínské nudle s kuřecím masem III.

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

35 minut
Tortilla s paprikou a pórkem

Tortilla s paprikou a pórkem

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
34
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka
27
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na grilu, topince nebo s těstovinami
5 nejlepších receptů ze zeleného chřestu: Na…
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
AHA.cz Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Šíp kontra TV! Bavič vydal ostré prohlášení kvůli Všechnopárty

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Denní horoskop na pondělí 19. 5. 2025: Kdo si finančně polepší a kdo zatouží po dobrodružství?

Ženy.cz Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Jak čerpat energii ze cvičení? Vsaďte na to, co vás baví, a nepodceňujte relaxaci

Blesk.cz Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

Jazzman Laďa Kerndl oslavil 80: Už jsem měl být desetkrát mrtvý!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Další doporučené recepty:

Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Pumpkin Soup - Dýňová polévka
Punčové kokosové řezy
Punčové kokosové řezy
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčové řezy - jako z cukrárny :-)
Punčový řez
Punčový řez
Pupáky
Pupáky
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
Pusinkovo-ořechový dort se švestkami
  • Recepty.cz
  • Punčové řezy pí Marečkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact